L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 5 de desembre del 2012

300 postals



Un any més la Federació de Falles Junta Local Fallera celebrarà el pròxim dia 21 el concurs de Concurs de Postals Nadalenques i Narrativa infantil a la Casa de la Cultura de Tavernes. No cal ni recordar que aquest acte cultural assoleix una ampla participació entre els fallerets i falleretes i compta amb l’al·licient que la postal premiada és la que empra l’Ajuntament de Tavernes per felicitar les festes de Nadal.

Si fem un poc d’història, l’any passat els premis de les postals nadalenques foren per

0-5 anys: Sara Climent Ciscar (5 anys) - Falla Prado
6-8 anys: Neus Paches Serra (8 anys) - Falla Portal
9-12 anys: Ana Espí Vercher (10 anys) - Falla La Via

Que l’ajuntament faça servir la postal guanyadora és un costum, com si fos un conveni que, encara que no està escrit en cap lloc, ja se sap que els costums són lleis i és el que sempre s’ha fet. No és d’enguany, ni de l’any passat, sinó de fa anys, i ho complia l’anterior govern municipal i ho està duent a cap el govern que presideix Jordi Joan. Per tant, res fora de lloc ni que se n’isca una coma del guió de sempre. Per cert, ens han dit que l’Ajuntament ja té encarregades per enguany les postals, com no, en base al resultat guanyador del Concurs de Falles de l’any passat.

Tot açò ve a col·lació per la proposta del PP de que enguany l’Ajuntament compre postals a Càritas per felicitar a Càritas. Per cert, ens ha dit també una gavineta que el PP ha comprat 300 postals a Càritas i que, en el cas de l’Ajuntament, pensen anar personalment a repartir-les, un a un, a funcionaris i empleats municipals. ¿No valdria més que anaren amb una còpia de la proposta enviada al seu cap Fabra i Rajoy exigint-los que tornen als treballadors el que els han llevat per llei de paga extraordinària de Nadal? ¿Amb quina cara aniran a felicitar-los els Nadals quan el govern del seu partit ha obligat a retallar sous i pagues extres?    

El que sembla clar és que el PP sap totes les circumstàncies que giren al voltant de la postal de Nadal de l’Ajuntament i  la Federació de Falles, i per tant resulta, com a mínim incomprensible, que a escasses setmanes de les festes i quan l’Ajuntament, ja ho tenia tot per a imprenta, que facen la proposta. Nosaltres l’entenem com una més de les iniciatives dels populars que només tenen com objectiu polititzar unes institucions – Cáritas y Federació de Falles - que mereixerien més respecte per part del PP, i no voler vestir un sant desvestint-ne un altre, com se sol dir.

A Cáritas, se li pot ajudar de moltes maneres. Una directa, amb ajuda econòmica, de roba, de menjar.. Però hi ha una altra forma, la indirecta, en base d’oferir més ajudes en els pressupostos de la Generalitat i de l’Estat a les persones necessitades, dedicant més mitjans a serveis socials i a les institucions com Cáritas. Facilitant-los més recursos econòmics,  ja no els caldria demanar l’ajut dels demes. I no parlem del tema de les ajudes de les administracions a la gent que està sense treball i sense ajuda per atur. I això és el que no fa el PP ni els seus governs, de la Generalitat i d’Espanya, que cada dia retallen més i més aquestes ajudes, mentre continuen oferint-les als bancs.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que teniu tota la raó del món. El PP gasta les institucions com si fora cleenex, usar i llança, i ara com que ja no mana tant en la Junta de les Falles perquè el president nat és l'alcalde, ja passa d'elles.
Això no ho hauria dit si tingueren l'alcaldia, no farien eixe acte de despreci a tants xiquets i xiquetes que participen.
I com bé dius Càrites no necessita eixa caritat mal entesa de comprar unes postals. Calen altres polítiques socials perque els espanyols no estem en un 27% per davall de l'umbral de la pobresa per les politiques primer del PSOE i ara del PP.
Molt mal el comportament del PP volen polititzar el tema Càrites.