L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 15 de desembre del 2012

Compromís anuncia una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a frenar el pagament del deute públic il·legítim.


Compromís iniciarà els tràmits necessaris per a eixir al carrer durant la pròxima primavera a arreplegar signatures per a una ILP que propose la moratòria en el deute amb els bancs fins que una auditoria ciutadana determine si eixe deute és legítim o no.

Cal saber que el deute legítim és aquell que es fa des dels poders públics per a l’interès general, amb el qual es fan infraestructures sanitàries, escolars, de transport, i es garanteix el benestar de la gent. Es crea un deute públic per al benestar de les persones, que és legítim perquè es posa una eina econòmica al servei de les persones i al servei de la creació d’ocupació.

 Al contrari, el deute il·legítim que és el que produeixen els governants inútils i els governants interessats en defensar l’oligarquia, que endeuten tot un país per a benefici d’uns pocs, per al benefici del poder financer, d’una oligarquia que es fa rica saquejant les arques públiques, generant patiment en el poble i creant un malestar generalitzat de gent que ja no pot ni tan sols sobreviure.

Compromís vol que el deute que no és legítim, no es pague, i vol que es determine perquè considera que patim una gran estafa quan es vol fer pagar el deute a les persones que no se n’han beneficiat.

 Compromís asegura que la democràcia necessita més mecanismes de participació directa, que els ciutadans puguen expressar directament la seua voluntat a través d’iniciatives com aquesta.
-