L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 5 de desembre del 2012

PLENARI DE DESEMBRE: Tavernes demana a la Generalitat que habilite crèdits per fer front als deutes amb les persones dependents.



La regidora de Compromís-Bloc, Llum Sansaloni, va defensar la moció

Compromís-Bloc per Tavernes considera que els impagaments de la Generalitat i els canvis legislatius del PP són la causa de l'estat de precarietat en què es troben les persones dependents, les seues famílies i els treballadors i empreses dels sectors de la discapacitat i de la dependencia.


La moció presentada conjuntament per Compromís i PSOE i aprovada per unanimitat demanava a la Generalitat que s'habiliten crèdits per pagar inmediatament els deutes pendents de la Conselleria de Benestar Social. També s’assenyelava que la modificació que el PP ha fet de la llei de “Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a Persones en Situació de Dependència” hauria d’haver seguit el camí del debat i l'aprovació del Parlament, amb un nivell de consens  similar al de la seua aprovació i no usant el Decret com ha fet el govern de Rajoy.

La mocio es posicionava perquè la Llei de Dependència siga l’instrument que vetlle per les persones més desfavorides de la societat. La moció ha estat aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals.

El text recordava que a Tavernes i la resta del territori, les persones dependents es veuen greument afectades, pel retard en el pagament de les prestacions i per l’aplicació del R.D. llei 20/201, que ha fet que la prestació  econòmica al cuidador familiar s’haja reduït un 15 % i perdut les aportacions de l’Estat al Conveni Especial de Cuidadors no professionals de la Seguretat Social, a més que les cotitzacions siguen voluntàries i a càrrec exclusivament del cuidador.

Segons es va dir en el plenari, l’Associació d’Empreses Concertades d’Accessibilitat Social s’havia dirigit a l'Ajuntament per notificar-li la greu situació econòmica de les Residències Concertades d’Accessibilitat Social a causa dels impagaments de la Generalitat que deu les factures des de gener del 2012. Els impagaments units a la dificultat per obtindre finançament dels bancs generen una situació d’impagament de les nòmines dels treballadors. 

-