L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 13 de febrer del 2019

PLENARI FEBRER 2019: L'Ajuntament demana ajudes per als agricultors i així ajudar a pal·liar els danys de les pluges.



El consistori de Tavernes va aprovar per unanimitat una proposta conjunta que arreplega les propostes enviades pel sindicat AVA i on es demanen ajudes per a pal·liar els efectes de les pluges persistents que patírem en novembre i causaren danys en l'agricultura del nostre municipi.

El consistori reconeix que cal posar en marxa mesures que afavoresquen el manteniment de l'activitat agrícola, que, sens dubte, constitueix la pedra cantonera sobre la qual se sustenta l'economia i la realitat sociocultural del poble.

L’Ajuntament de Tavernes entre les sol·licitud planteja:


- L’aplicació del mòdul zero en la declaració de l'IRPF de l’any 2018 així com que la devolució o l’exempció de l'IBI de rústica.

- La posada en marxa de programes de crèdits bonificats per als afectats pels temporals, entre els quals cal considerar també un pla especial per a la reparació de les infraestructures agràries danyades.

- Un Pla de reestructuració que beneficia les parcel·les inundades i que presenten un alt índex de mortalitat dels arbres per l’asfixia radicular.

- Col·laboració en la retirada de 200.000 tones de cítrics de calibres menuts que s’hauran de destinar a la indústria, ramaderia i, aquelles fruits que reunesquen qualitat,  a centres escolar i educatius i també a centres benèfics.