L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.213

diumenge, 13 d’octubre del 2024

Les desavinences entre l'alcaldessa Romero i el regidor Talens acaben amb el cessament del regidor i la perdua del 50% de la dedicació exclusiva que gaudia

 

"Las aguas bajan muy revueltas en el seno del grupo municipal del PSPV en el Ayuntamiento de Tavernes" assegurava el diari Levante-EMV al informar de  "la tensión que desde hace un tiempo vivían el concejal (Juan Bautista Talens) y la alcaldesa (Lara Romero, del mismo partido (PSPV), en su relación con motivo de unas desaveniencias en la gestión del departamento de personal".

I és que, segons ja és conegut, el passat dia 8 unes resolucions de l'alcaldessa Lara Romero li va llevar  al regidor Juan Bautista Talens la responsabilitat de l'àrea de personal  per assignar-la al regidor Emilio Fonseca, també del mateix partit. 

No era l´única responsabilitat que perdia Talens amb les resolucions de l'alcaldessa: també era cessat com a 5é Tinent d'Alcalde, a més de cessar com a responsable d'àrees tan importants en la gestió municipal com Urbanisme, Patrimoni i l'esmentada de Personal. A més, l'endemà, amb una tercera resolució d'Alcaldia, perdia el jornal corresponent a la dedicació parcial al 50% que ostentava.  De "superconcejal" del PSOE - com el qualifica el Levante-EMV - a només mantindre les àrees de  Promoció Lingüística i Noves Tecnologies, amb la qual cosa "su papel quedaba notablemente relegado en el seno del ejecutivo", segons remarca el diari.

El regidor es va assabentar de les decisió de l'alcaldessa, com ell mateix confessava al diari, a través de la seu electrònica municipal, una circumstància que per al diari seria demostratiu  de que "la relación entre ambos está completamente rota, ya que, según su versión, Romero ni siquiera le había avisado de ese movimiento".

Juan Bautista Talens, que és l'únic que ha fet manifestacions al diari,  assegura que la decissió de l'alcaldessa respón "a una demostración de poder y de fuerza, de que quede claro que aquí manda ella" i sobre el seu futur en el consistori valler no estava disposat "de momento a mover ficha". 

El mes de maig el cap de la Policia Local renunciava a Tavernes i passava a exercir a Carcaixent

Tot i que hem preguntat, la consideració de ser un tema intern dels socialistes ha estat l'opinió del soci majoritari de govern, Compromís. De tota manera, es reconeix que les desavinences  vénen de temps enrere. Tal com vam publicar en el seu moment, les diferències de criteris (polítics envers tècnics) entre l'alcaldessa i el regidor es van  palesar quan el mes de febrer Lara Romero va anul·lar els dos decrets del regidor Talens on decretava que passara a segona activitat laboral de manera forçosa l'aleshores cap de la Policia Local, Ginés Ortega, cosa que aquest no va acceptar. Al mateix temps nomenava una altra persona per a eixe càrrec.

L'alcaldia va retirar-li les competències de personal de manera temporal per anul·lar el decret de Talens, però poc temps després d'això, el cap de la Policia Local va decidir deixar el càrrec de Tavernes i passar a exercir com a Cap de Policia de la ciutat de Carcaixent. Tavernes va haver de nomenar un altre cap de Policia Local.

.