L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.213

divendres, 18 d’octubre del 2024

Ens queda, com a mínim, un any d'espera per vore les obres de l'estació acabades.

 

No ho diguem nosaltres però, si  s'acompleixen en positiu les previsions d'ADIF, ens queda encara, com a mínim, un any d'espera en les obres de l'estació vallera.  ADIF ho diu en la resposta a la queixa d'un veí: "estima" que estaran acabades per al segon semestre del 2025. Pensem que els ha faltat dir en la resposta que sempre i quan s'acompleixen els terminis mínims (licitació, contractació, execució a càrrec de la nova empresa) perquè sinó, igual ens anem a l'any 2026. Temps al temps.

O siga que un any més mínim de travessar vies, un any més mínim de fer ús d'una estació sense condicions i amb greu mancances de seguretat dels usuaris en caminar per la zona, un any més mínim d'obscuritat i tenebror quan s'amaga el sol ... 

 

Les obres iniciades en juliol del 2021, com ací informàrem, haurien d'estar acabades totalment sobre finals del 2022. La fallida econòmica de l'empresa adjudicatària va deixar "empantanades" les obres com ja es sabut i finalment ADIF el març del 2023 es va rescindir el contracte.

ADIF assegura en la carta al veí que "treballa amb urgència en la modificació per a tornar a licitar les obres" de les quals assegura que "no hi ha termini concret d'execució". En poques paraules, després de més d'any i mig de la rescissió del contracte, estem exactament igual: no hi ha res clar. 

 

Fa un any, en mes d'octubre del 2023 tenia lloc una reunió amb responsables d'ADIF, entitat depenent del Ministeri de Transport i del mateix partit que l'alcaldessa, Lara Romero, i la nota de premsa oficial de la reunió la qualificava de "productiva"

La mateixa alcaldessa manifestava que havia estat "reunió molt productiva. L'objectiu d’aquesta reunió era traslladar a Renfe la preocupació de l’Ajuntament i les queixes que ens han comunicat els veïns i veïnes per l’estat actual en que es troba l’estació amb una obra inacabada que suposa un perill per a la seguretat dels usuaris i hem vist l’interès i l’avanç en les gestions que Renfe està portant a terme per a solucionar el més prompte possible aquesta situació" (sic). 

 

L’alcaldessa Romero va destacar la importància de les millores en els accessos que Renfe s’ha compromès a fer en breu, mentre que de forma paral·lela ja estan treballant en la contractació d’una nova empresa que puga finalitzar per complet la construcció de la nova estació.

Un tot de bones paraules i intencions, però res de res en la realitat. És trist haver-ho de dir, però són molts els veïns que assenyalen "això només passa en Tavernes. Si fora en Gandia o Cullera les obres ja estarien acabades".