L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.213

dimecres, 16 d’octubre del 2024

Juan Bautista Talens presentarà la renúncia a regidor en el ple del dia 28 després dels desencontres amb l'alcaldessa Romero

 

 El  regidor del PSOE Juan Bautista Talens, presentarà la seua renúncia a l'acta de regidor de Tavernes en el pròxim ple, que tindrà lloc el dilluns, 28 d'octubre. La renúncia de Talens, segons totes les opinions polítiques que circulaven per Tavernes, era un fet cantat que podia produir-se en qualsevol moment després que l'alcaldessa Lara Romero li haguera destituït de les àrees que dirigia, Urbanisme, Personal i Patrimoni, a més de suprimir-li la tinença d'alcaldia que ténia i fins i tot retirar-la la dedicació del 50% a l'Ajuntament.

 l regidor - que ho serà fins al dia 28 de la seua renúncia- ha registrat una carta que ja corre per les xarxes socials on expressa distintes fets i explica la situació que li ha portat a trencar una relació que va començar idíl·lica durant la campanya electoral municipal, quan es presentaven com a inseparables a tots els actes i mitjans de comunicació..

Aquesta carta, que hem pogut conéixer en les xarxes socials, fa deduir que el trencament de relacions es va produir fa temps i fins i tot assenyala que va estar a punt de dimitir però va posar el fre a la seua decisió perquè "algunes persones van intentar construir ponts entre l'alcaldessa i jo", però si ens atenim als resultats això no va tindre cap efecte, perquè la relació va continuar tibant fins als fets que hem indicat i que van suposar la defenestració del que era considerat home fort de l'equip de Lara Romero.

En la carta es pot llegir fets que no havien transcendit a l'opinió publica com a discussions entre tots dos per assumptes de Personal, primer pel cap de la Policia Local i després tot apunta suposadament a una discussió per un qüestió laboral d'una funcionària del registre.

L'escrit contempla diversos retrets a l'alcaldessa a la qual acusa de buscar l'interés polític per damunt del benestar de la ciutadania vallera i d'estar més pendent d'aconseguir el poder en la pròxima legislatura que de millorar la vida de vallers i valleres.

Sobre aquests temes, són aclaridors els paràgrafs de la seua carta: "Mentre he intentat aplicar un enfocament metòdic per resoldre els problemes del municipi, l'alcaldessa ha buscat constantment brillar a costa dels altres, sense importar-li el treball en equip. Sovint m'he trobat sol, sense el recolzament necessari per complir amb les meves responsabilitats. He treballat sempre pensant tant en el present com en el futur del nostre poble, amb l'objectiu de deixar un llegat de millores duradores per a totes i tots. En canvi, ella sembla estar més centrada en la pròxima legislatura, preocupant-se més per mantenir el poder que per millorar la vida dels ciutadans".

I continua: "És dolorós constatar que moltes del les promeses de campanya s'han quedat pel camí. Les decisions unilaterals que s'han pres han demostrat una manca de compromís real amb el poble i amb la gent que va confiar en nosaltres. Encara queda temps en aquesta legislatura per abordar reptes importants i millores que beneficiarien els ciutadans, però sembla que l'alcaldessa està més preocupada per deixar aquests projectes per a altres legislatures, amb l'objectiu de maximitzar el rèdit polític a llarg termini. Ella no actua com una líder, sinó com una cap: o és fa el que ella diu, o tens problemes. No hi ha espai per al debat o per considerar altres punts de vista, i això afecta greument la capacitat de treballar pel bé comú".

I acaba anunciant la seua renúncia amb uns missatges per a l'alcaldessa: "Per tant, amb tot el dolor però amb la consciència tranquil·la, anuncie la meva renúncia al càrrec de regidor. Vull agrair sincerament a totes les persones que m'han donat suport al llarg d'aquest camí, especialment aquells que encara avui em demanen que continue. He escoltat les seves peticions, però he de prioritzar la meva salut mental, perquè treballar amb una persona egòlatra i autoritària és extremadament difícil. Vaig detectar aquestes dinàmiques molt prompte, però, malgrat això, vaig intentar reconduir la situació, ajudar-la i fer que millorara com a alcaldessa. Entenc que les persones mereixen una oportunitat, i així ho he fet, però ara ja no em queda res més per fer. Quedar-me només suposaria continuar en un entorn tòxic, fent mal a persones amb qui, tot i no haver-me recolzat en els pitjors moments, no guarde rancor. Per això, preferisc allunyar-me d’aquesta situació. Sols espere que tothom entenga aquesta decisió, perquè l'he pres amb el cor i la ment clara".