L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.213

dijous, 10 d’octubre del 2024

Després de més de dues setmanes, ja s'aprecia el treball de reposició d'arena a la Goleta

 

Els treballs de regeneració de la Goleta començaren fa més de dues setmanes, a poc a poc es va recuperant la part de platja que els temporals s'havien emportat i són ja visibles els resultats.

Les màquines han treballat en aquests dies en una zona que comença enfront dels camps esportius de la Goleta (la plaça de Cabrera) i continua per davant dels edificis fins arribar a la plaça de Formentera. Les imatges que publiquem donen testimoni dels treballs efectuats i que encara van a continuar fins un temps, si l'oratge no en fa alguna de les seues.

 

 

 

I diguem això perquè les previsions de l'oratge assenyalen l'empitjorament a partir de dissabte per una DANA que ens arribarà pel sud, i això vol dir probables pluges i tempestes, fins i tot torrencials en alguns punts, i entrada de vent de llevant amb la qual cosa s'alcen onades fortes i ja sabem què passa amb temporal de llevant a la Goleta. Són previsions que intentarem confirmar i ampliar els pròxims dies.

Esperem que d'eixos 20.000 m3 anunciats que s'han d'abocar no es perden una bona quantitat abans d'acabar i per culpa d'aquesta primera DANA de la tardor, si finalment es confirmen les previsions. I que no torne a passar com la reposició de juliol a la Goleta, quan a l'endemà d'acabar el treball, el temporal es va endur l'arena dipositada.

 


 

I sí, ho hem dit moltes vegades, tots esperem que el Ministeri de Transició Ecològica, després d'anys de promeses ens informe d'alguna cosa positiva sobre el projecte de regeneració global de les platges des del Brosquil a la Goleta, del qual l'exposició pública i al·legacions va ser el juny/juliol del 2023, fa ara molt més d'un any. I recordem que l'alcaldessa Romero i la delegada del govern Pilar Bernabé van anunciar que estaria acabat per a l'any 2026, tot i que a hores d'ara això és més una "operació impossible".

Nota: Fotografies preses des de fora de la zona acotada de treball, algunes amb teleobjectiu