L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.213

dimecres, 16 d’octubre del 2024

ADIF inicia el tràmit d'expropiacions de terrenys per executar el pas a nivell del Camí del Vapor.

Pas a nivell del Camí del Vapor
 

La "Direcció General del Sector Ferroviari" ha obert informació pública i convoca als propietaris afectats per l'expropiació de terres en les obres de construcció del pas a nivell del Camí del Vapor (línia de ferrocarril Silla-Gandia). Al mateix temps s’obri informació publica durant 15 dies hàbils perquè els afectats presenten al·legacions, alhora que es convoca als interessats el dia 11 de desembre entre les 9 i 13'30 hores en el lloc que designarà l'Ajuntament per a la firma de les actes d'expropiació.

Després de 6 anys, finalment ADIF (Administradora de Infraestructuras Ferroviarias) durà a cap l'execució d'un projecte que va consensuar el govern de Compromís en l'any 2018 i que suposa una inversió aproximada de 2'4 milions d'euros per suprimir definitivament el pas a nivell del Camí del Vapor, molt transitat per agricultors en l'anada als camps per a les tasques agrícoles.

El projecte contempla la construcció d'un pas elevat, amb 23 metres de llum i situat 30 metres més al nord de l'actual, amb una calçada de dos sentits per a vehicles i un carril sobre els 1'8 metres per a vianants i bicicletes. També està previst la construcció d'un camí d'enllaç i la reordenació dels vials actuals, amb la reposició dels camins municipals. La construcció del pas elevat augmenta les condicions de seguretat dels veïns, i també del trànsit ferroviari i viari.

Ha passat més de 6 anys des del consens del projecte

  

 
El mes d'abril del 2018, i tal com vam informar amb detall, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, del govern de Compromís, acompanyats dels tècnics municipals es van reunir amb els tècnics d’Adif per conéixer, analitzar i presentar alternatives a l'obre prevista per a la supressió del pas a nivell 34/975 del camí del Vapor.

La reunió havia de determinar un projecte per construir un pas superior i substituir l’actual pas a nivell del Camí del Vapor. El govern de Compromís va presentar alternatives al projecte inicial d'ADIF, per tal d'evitar grans afeccions en els camins existents, i també per a  millorar alguns aspectes de la inundabilitat de la zona. 

El projecte consensuat va ser construir un pont perquè els vehicles deixen de travessar el pas a nivell amb barreres que hi ha ara, cosa que milloraria la seguretat dels agricultors i vehicles que hi passen diàriament per anar als camps de la zona.