L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.213

dimarts, 15 d’octubre del 2024

La Generalitat de Mazón (PP) retalla un 80% les ajudes a l'Ajuntament en els Programes d'Ocupació "Empuju", "Explus" i Avalem Capacitats


"Segurament no llegirem cap notícia que tinga com a titular: La Generalitat de Mazón retalla un 80% les ajudes als Ajuntaments per al foment d'ocupació". És així de clar i de trist: programes d'ocupació com l'Explus i Avalem Capacitats s'han eliminat i s'ha reduït la subvenció al Empuju" són les manifestacions del regidor d'Ocupació, Josep Llàcer, de Compromís.
 
Malestar, cabreig, desassossec... moltes sensacions alhora són les que té ara mateix Josep Llacer en vore com tot el treball desenvolupat en programes laborals i d'ocupació per Compromís en les dues darreres legislatures se'n va "a pique" amb les polítiques que ha començat a establir el govern de la Generalitat del PP i Vox només un any després d'haver aconseguit el govern.
 
 
 
 
Un exemple aclaridor i ben cridaner: Tavernes va rebre del govern del Botànic l'any 2023 la quantitat de 270.000 euros per desenvolupar 3 programes d'ocupació: Empuju, Explus i Avalem Capacitats. El resultat: 13 veïns i veïnes de Tavernes, joves aturats de llarga durada majors de 30 i discapacitats, van poder reforçar diversos departaments de l'Ajuntament durant 1 any.
 
Però enguany, amb el PP i VOX en el govern de la Generalitat, Tavernes nomes rebrà 55.000 euros, perquè redueixen la quantitat d'Empuju i eliminen Explus i Avalem capacitats. El resultat està ben clar: front als 13 veïns i veïnes de l'any anterior, ara només podran ser contractades 3 persones.
 
"És un 80% menys de contractes, que ve donat per la reducció dels impostos aplicada pel govern del PP de Mazón, reducció d'impostos que només beneficia a les rendes més altes. D'això no en parlen, però ens distreuen amb Catalunya, independentisme, ETA i Veneçuela, mentre  ells van fent, millor seria dir desfent, per afavorir els més rics i perjudicant als qui més ho necessiten" manifestava tristament Llacer.
 
I tot sembla que no acabarà ací si segueixen els retalls en altres programes, com els Tallers d'Ocupació de Labora, que malauradament, van pel mateix camí. Els "Tallers d'Ocupació de Labora" compleixen ara la sisena edició dins del programa "Millorem Tavernes" i a hores d'ara no hi ha cap seguretat d'engegar una setena edició amb les mateixes condicions.