L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.679
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:5.699

divendres, 4 d’octubre del 2024

El PP aconsegueix per primera vegada l'alcaldia de Benifairó, gracies al seu pacte i amb els vots del PSOE

 


El popular José Luis Ferrando, del PP, es converteix en el primer alcalde del PP de Benifairó després de 45 anys d'Ajuntaments Democràtics (1979-2024) gràcies als vots dels regidors del PSOE benifaironers.

L'ascensió de José Luís Ferrando a l'alcaldia es fruit del pacte PSOE-PP mitjançant el qual li llevaven a Compromís l'alcaldia, com a partit més votat, i elevaven a l'alcaldia a Marc Vercher amb la condició de que seria alcalde durant 3 anys i el candidat del PP ho seria un any. 

Ara, de manera un poc estranya, que no se sol donar massa ni tampoc no es coneixia fins ara, al cap de poc més d'un any com a alcalde dimitia Marc Vercher (PSOE) perquè agafe l'alcaldia Jose Luís Ferrando (PP) amb els vots del PSOE. Tot en uns dies: el dimarts, dia 1, la dimissió i dijous, dia 3, o siga ahir, el ple d'elecció de nou alcalde. 

 

Ara, a més i més, coneixem que el popular al seu torn dimitirà d'ací un any perquè novament, en l'últim any de la legislatura, torne a ser elegit alcalde Marc Vercher, que ha dimitit com alcalde però no ha renunciat a ser regidor, amb la qual cosa suposem que podrà ser elegible de nou.

El pacte PSOE-PP a Benifairó es va fer en contra del denominat "Pacte del Botànic" firmat entre PSOE i Compromís i que confirmava que es deixaria governar la llista més votada, que a Benifairó va ser Compromís. Per tant la seua candidata, Zaira Pellicer Cors, hauria d'haver estat elegida alcaldessa de Benifairó, la primera dona, sense la pinça PSO-PP.  El resultat electoral, quan a vots, va ser: Compromís 347 vots (3 regidors), PSOE 298 vots (3 regidors), PP 203 vots (2 regidors) i Proposem Esquerra 134 (1 regidor). 

 

Zaira Pellicer

Compromís de la Safor-Valldigna, com ja va fer el dia de l'elecció d'alcalde, ha tornat a exigir al PSOE que "expulse a l’exalcalde socialista Marc Vercher i als seus regidors de Benifairó de la Valldigna, ja que amb el seu vot han fet alcalde al popular José Luis Ferrando Martí, incomplint novament el pacte del botànic on,m en cas que no hi haguera pacte, es deixaria governar a la llista més votada, que en aquest cas va ser la de Compromís per Benifairó”.

La comarcal de Compromís han assenyalat que “el PSOE provincial ha perdut l’oportunitat de revertir la situació, al no exigir als seus edils que deixaren governar a la llista més votada, que en el cas de Benifairó de la Valldigna va ser Compromís. Deixar l’alcaldia a una persona del PP i governar conjuntament amb ells s’allunya molt de defensar polítiques progressistes tal com diuen que fan. Més aviat, amb el resultat del plenari d’ahir el PSOE provincial ha consentit que a Benifairó de la Valldigna s’hagen prioritzat els interessos partidistes per damunt del benestar de les persones i del poble de Benifairó, un poble que sempre ha estat d’esquerres i que gràcies al PSOE tindrà un alcalde de dretes per primera vegada en la història des de la democràcia”.

El ple d'ahir va servir per vore el desembarcament de càrrecs del PP a Benifairó recolzant el nou alcalde:  el diputat i Secretari  Primer de les Corts Valencianes i regidor-portaveu municipal del PP a Gandia, Víctor Soler, el diputat provincial i alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell, el coordinador de la Safor de formació, David Ronda, i alcaldes i regidors de Tavernes i Simat. El PP va celebrar el nomenat del nou alcalde amb un refrigeri en acabar el ple.