L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.367
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.013

dissabte, 28 de setembre del 2024

La Goleta comença a rebre els primers metres cúbics amuntegats al costat de la capella per a regeneració de les platges valleres

 

Amb mesos i mesos de retard sobre el que s'havia anunciat, i mesos també d'espera pel veïnat afectat pels muntons, Demarcació de Costes ha iniciat el trasllat de l'arena amuntegada en l'aparcament junt a la capella de la platja i l'està dipositant a la platja de la Goleta. Aquesta pltja és la primera en rebre l'arena per "reconstruir" la platja i, segons s'ha dit, part del cordó dunar per a protecció dels edificis de primera línia. 

 

 

 

Els treballs han començat en el tram de la Goleta que hi ha al costat mateix del canal de desaigüe de les antigues partides arrosseres, com es pot vore en les fotografies d'avui mateix. És l'arena trillada, tot i que en algun punt encara s'hi veuen restes de la antic material sòlid que duia mesclada, i que ha obligat a aquest treball previ de neteja i trillat. 

En total els treballs de dipositar els 20.000 m3 anunciats duraran unes quantes setmanes, i després de la Goleta continuaran, segons s'ha dit, en la genèrica platja de Tavernes, en la zona nord on els temporals s'han endut part de l'arena existent. 




Una vegada més una reposició d'arena que desitgem tinga més bon fi, que dure més que l'anterior reposició de juliol a la Goleta, quan a l'endemà d'acabar el treball, el temporal es va endur l'arena dipositada. Malauradament aquest sembla ser la destinació de les reposicions dutes a cap des de principis d'aquest segle XXI:  servir de menjar als temporals.  

Mentrestant, esperem que el Ministeri de Transició Ecològica, després d'anys de promeses ens informe d'alguna cosa positiva. Perquè a hores d'ara, res no sabem ni s'ha dit res del projecte de regeneració global de les platges des del Brosquil a la Goleta, l'exposició pública i al·legacions del qual va ser el juny/juliol del 2023, fa ara més d'un any.