L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.367
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.013

divendres, 27 de setembre del 2024

Amb mesos i mesos de retard, els treballs contemplen reposar 20.000 m3 d'arena trillada en les platges de Tavernes

 

 Demarcación de Costas, tal com havia anunciat, va iniciar el passat dilluns els treballs de trillat i distribució d'arena en les platges valleres, especialment la platja de la Goleta. El transport i distribució de l'arena trillada mitjançant camions ha determinat alguns canvis en l'aparcament públic que hi ha a l'entrada de la platja, tant a l'entrada i eixida, per facilitar el trànsit de camions sense problemes i perills.

Tal com vam informar, aquests treballs permetran abocar 20.000 metres cúbics d'arena a repartir entre la platja de la Goleta i la genèrica Platja de Tavernes, amb la qual cosa desapareixerà l'arena que ha estat emmagatzemada des de fa 10 mesos. Cal recordar que les previsions i tots els anuncis informaven d'un inici de regeneració de les platges molt abans de l'estiu (Després ho recordem). Unes previsions que no s'acompliren i que determinaren les queixes municipals, fins aconseguir un abocament de 9.000 metres cúbics a la goleta, treballs que s'efectuaren ja en plena temporada estival, els primers quinze dies de juliol.

 

 

L'arena que està sotmesa a un treball de trillat prové del tanc de tempesta que es construïa a Gandia fa mesos, amb la qual cosa portava mesclada elements com pedres, grava, etc, d'ací que calga aquest trillat amb una maquina especial que separa aquest elements no aptes per abocar a puna platja que, com les de la Goleta i Platja de Tavernes, són originalment d'arenes daurades i fines.

L'anunci de l'octubre del 2023 sembla ser que finalment s'executarà o més val tard que no mai

 El passat octubre (del 2023)   l'alcaldessa Romero, el regidor d'Urbanisme, Juan Bautista Talens, es reunien amb la subdelegada del Govern al País Valencià, Raquel Ibáñez i el cap de servei de Projectes i Obres de Costes, Javier Estevan i anunciaven que Costes entregaria uns 7.000 metres cúbics d'arena a Tavernes perquè actuara abans dels temporals d'hivern del 2023.

 

 



L'anunci era usar l'arena en un parell de setmanes per crear una barrera de defensa als edificis de la primera línia, i que l'Ajuntament llogaria maquinària i els operaris de la brigada municipal col·laborarien per crear un cordó dunar en la zona de l'avió de la Goleta i en la zona enfront de la Plaça Alcudiola, on els temporals últims deixaren a l'aire els fonaments dels edificis de primera línia.

Havia de ser cosa d'unes setmanes, abans de l'hivern, però...  va passar novembre, desembre, començarem el 2024 i res de res. Finalment, el mes de febrer,  la premsa i les xarxes de l'Ajuntament anunciaven que Demarcació de Costes faria una aportació d’arena de més de 20.000 metros cúbics en les nostres platges abans de l'estiu (d'enguany). Com hem dit, això no es va produir, només una reposició d'urgència i gràcies en juliol de 9.000 metres, que un temporal es va endur només 2 dies després de donar com acabada la reposició.

 

 

Ara sembla que la cosa va de bo, i els 20.000 metres cúbics seran realitat. A la Goleta li cal, i a la platja de Tavernes li cal també.... però, el que realment ens cal es que d'una vegada s'anuncie la licitació que ha de fer possible l'execució del projecte de regeneració de les platges del Brosquil i de la Goleta. 

Mentre això no arribe... tot seran pedaços i més pedaços, susceptibles que al primer temporal forta ens torne a deixar sense arena les platges. I ja ens ha passat alguna vegada. 

Les fotos són d'avui mateix. No em pogut obtindre'n de més qualitat en estar tot el lloc acordonat amb tanques.