L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.495
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.802

dijous, 5 de setembre del 2024

Ahir celebràvem el centenari d'Estellés, i 269 dies després d'inaugurar el mural es va col·locar la placa amb el nom de l'autor dels versos

La placa
 

Ahir, 4 de setembre del 2024, celebràrem el centenari del naixement del gran poeta Vicent Andrés Estellés i aprofitant l'efemèride l'Ajuntament de Tavernes, després de 269 dies de mantindre l'anonimat de l'autor dels versos del mural de la Casa de la Cultura, va col·locar una placa amb el nom de l'autor.

 

La placa tapada a l'espera d'una reinauguració? del mural
 

La placa és obra del valler Jesús Martín-Lorente "Chule" i va ser tapada immediatament  a la vista dels vallers i valleres, a l'espera del que podem considerar la "reinauguració" oficial de l'homenatge que Tavernes ofereix al poeta en el seu centenari i fer-se les autoritats les consegüents fotografies. 

El lògic lògic i normal en aquests casos és que en desembre, quan es va inaugurar el mural, els pintors del mateix mural ja haguessen escrit en lletres ben vistoses i lluïdores el nom de Vicent Andrés Estellés perquè espai n'hi ha i ben gran en el groc superior. Fins i tot ara: han col·locat una placa a un costat, està molt bé la placa, però el nom del poeta en lletres ben grans - i espai n'hi ha- no és al mural, com passa en tants murals en tants pobles del País Valencià.

 

Vista general del mural i el lloc on està ubicada la placa

El nom de Vicent Andrés Estellés ha estat mesos i mesos bandejat, proscrit d'un mural que desenvolupa una idea basada en els versos "Allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble" d'un dels poemes més reeixits del nostre poeta: "Assumiràs la veu d'un poble". 

Per la nostra banda, i per damunt de les crítiques i tot el que ens han dit per haver estat durant 269 dies publicant l'omissió del nom de l'autor, estem contents i pagats perquè amb eixa denúncia i la publicació dia a dia d'uns versos del nostres poeta, hem contribuït a què Vicent Andrés Estellés siga més conegut i pensem que també a que ara estiga el seu nom, encara que siga al costat del mural, en una placa menuda, quan el millor lloc era escriure'l amb lletres ben grans dins del mural, on calia haver estat des del desembre passat com acte d'obertura de l'Any Estellés.