L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

divendres, 26 d’abril del 2024

Representants de las mancomunitats de les Riberes i Safor visiten les obres del Centre d'Acollida d'Animals Abandonats de Tavernes

Simulació d'entrada del centre en la PCSP

 

El president de la Mancomunitat de la Safor, Voro Femenia, la presidenta de la Ribera Alta, Francisca Momparler i el president del Consorci de la Ribera (integra la Ribera Alta i Baixa) Josep Mur han estat acompanyats per l'alcaldessa Lara Romero i el regidor d'Obres, Josep Llàcer, de Compromís,  en la visita realitzada a les obres de construcció del Centre d'Animals Abandonats, en el Polígon del Golfo.

 

El solar avui (Ajuntament)

El projecte impulsat per Compromís Tavernes al llarg de la passada legislatura i sobre el qual hem informat amplament aquests anys passats, comença a ser una realitat després d'haver superat alguns problemes administratius derivats d'actualització de preus. Ara les obres ja estan començades i, de l'exterior estant, es pot observar com s'ha reomplit tota la parcel·la que queda preparada per a la construcció dels fonaments, així com també en breu es formigonarà la superfície que constituirà la base de l'edifici.

El Centre d'Acollida d'Animals Abandonats es construirà sobre un solar d’uns 3.000m2 cedit per l'Ajuntament de Tavernes, amb una inversió prevista sobre 1'3 milions d'euros. Les obres es calcula que tindran una durada sobre l'any, amb la qual cosa es podrà començar el servei a l'estiu del 2025.


Mònica Palomares i Josep Llàcer amb l'alcalde Sergi Gonzàlez en l'acte de cessió de terrenys al Consorci.

Breu història del Centre de Tavernes

El projecte del Centre d'Animals Abandonat va estar impulsat pel govern de Compromís a través d'un conjunt de gestiones iniciades l'any 2019 amb el Consorci Ribera-Valldigna, al qual pertany Tavernes. 

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, de Compromís, i el regidor d'Obres Públiques, Josep Llàcer, foren els encarregats de proposar el terreny i tramitar tota la documentació urbanística i condicions legals per a poder cedir la parcel·la  de propietat municipal de 3.035 m2 situada en el polígon del Golfo.

Inicialment s'havia de construir un centre només a Tavernes, però al projecte es va sumar la Mancomunitat de la Safor, de manera que finalment seran dos centre, el de Tavernes i de construcció a l'Alcúdia, i el servei que s'oferirà serà totalment mancomunat entre les dues entitats.
 
Reunió a la Mancomunitat de la Safor de l'equip de seguiment dels projectes
 
 

Algunes característiques de l'edifici a construir

Les característiques de l'edifici, amb les dependències que tindrà el refugi i la superfície de cadascuna que nosaltres van ser publicades en el document de licitació d'obres. Les hem resumides en aquest quadre:

 

 
La parcel·la disposarà igualment de zones enjardinades i prop de l'accés a l'edifici, hi haurà una zona aparcabicis i zona general d'aparcament per a vehicles. L'edifici disposarà d'una aula per a poder desenvolupar tallers i activitats de formació a persones i grups animalistes, i també a centres educatius, i també si ha previst un edifici per animals de major grandària. 

Segons ens ha comentat Josep Llàcer ,"el centre estarà ben dotat, tant de material, vehicles com de personal, i seran les mancomunitats les encarregades de realitzar el procés selectiu de les persones que hi treballaran. Llàcer ha posat l'èmfasi "en la col·laboració coordinada amb les associacions animalistes, del poble i de les comarques, alhora de dur endavant tot el treball i sobre tot el procés d'adopció dels animals que s'arrepleguen abandonats".


Plànol general

 

El refugi de Tavernes, conjuntament amb el de l'Alcúdia, com ja hem dit oferiran el servei a les comarques de la Safor, Valldigna, la Ribera Baixa i la Ribera Alta.  A més de Tavernes, els municipis que ja s'han adherit al servei en les comarques de la Safor i la Valldigna són: Ador, Alfauir, Almiserà, Almoines, l’Alqueria de la Comtessa, Barx, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Benirredrà, Daimús, Guardamar de La Safor, Miramar, Palmera, Potries, Rafelcofer, el Real de Gandia, Villalonga i Ròtova. 

A les dues comarques de la Ribera s'han adherit:  l’Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Càrcer, Carlet, Corbera, Cotes, Cullera, l’Ènova, Favara, Fortaleny, Gavarda, Guadassuar, Llaurí, Llombai, la Pobla Llarga, Polinyà, Rafelguaraf, Real, Riola, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous i Castelló.