L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.713
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.471

dimarts, 30 d’abril del 2024

La Conselleria d'Educació gestionarà les obres de reforma de l'IES Jaume II el Just: Serà positiu o negatiu? Dependrà del que tarden en executar-les.

 

El director general d'Infraestructures Educatives de la Generalitat, Rafael Valcárcel, ho va deixar ben clar a Tavernes: la gestió dels projectes del Pla Edificant dels instituts pendents a la comarca, en concret els de Tavernes i Gandia, seran assumits directament per la Conselleria d'Educació.

L'Ajuntament de Tavernes, com ací hem informat en múltiples articles, havia aprovat gestionar tant la redacció, com la licitació i execució de la remodelació del centre, això sí, amb els fons de la Generalitat.

Per tant, la Conselleria d'Educació passa a assumir la gestió iniciada pel consistori valler, i per a això les dues entitats hauran de subscriure un nou conveni de conformitat pel qual l'ajuntament renuncia a la tramitació en favor de la conselleria, que segons va dir Valcárcel, es compromet a mantindre els terminis establits des del principi: estimava fins als quatre/cinc anys per a les obres.

El Pla Edificant havia previst una inversió d'11 milions inicials, però la quantitat pot variar segons siga la redacció del nou projecte després que el nou govern de la Generalitat PP-Vox haja assumit també la decisió de l'anterior govern del Botànic: l'institut no serà demolit sinó remodelat totalment.

Esperem que es complisquen els terminis marcats, el centre compta amb més de cinquanta anys i necessita d'eixa remodelació perquè, no fa falta dir-ho molt alt, les necessitats en infraestructures dels instituts actuals estan molt lluny de les construccions dels anys 70 del segle passat.

Sempre és possible una acceleració en els tràmits i obres, depén en molts casos de la voluntat política del govern de torn, en aquest cas de la nova Generalitat i més després d'assumir les gestions i responsabilitats de l'obra.  Serà per tant una molt bona oportunitat perquè el PP de Tavernes s'apunte a l'èxit del projecte si aconsegueix que s'acceleren les obres de millora que, per unes causes o altres, segueixen de fa anys sense arrancar.