L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.666
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.008

dimarts, 16 d’abril del 2024

Inauguració del "Museu de l'Absud", una iniciativa del CEIP Magraner dins de les activitats mediambiental del Projecte UNESCO "Desplastifica't"

 

El CEIP Magraner ha inaugurat aquesta vesprada a la Casa de la Cultura l'exposició "Museu de l'absurd" presentada amb el títol general de "Salvem els oceans". L'acte ha comptat amb una gran assistència de la Comunitat Educativa del centre (professorat, alumnes i pares i mares) a més d'una nodrida representació del consistori i representants de diverses associacions i entitats valleres convidades a l'acte. A destacar la presència de Luisa Márquez, coordinadora nacional de les Escoles UNESCO, a les qual pertany el centre valler i que s'ha desplaçat expressament des de Pontevedra per assistir-hi a l'acte.
 
 
 
 
 
El Museu de l'Absurd reprén l'activitat que, sota el mateix nom, es va realitzar l'any passat dins de la programació de la Xarxa d'Escoles Associades de la UNESCO i pretén conscienciejar els escolars primers, i als centres adherits a la xarxa, sobre la necessitat de tindre cura del nostre planeta, la conservació idònia del medi ambient i la necessitat de lluitar contra la contaminació de la terra i dels nostres mars per plàstics.
 
 
 
 
 
 
 
Dins d'aquest context, el centre valler desenvolupa des de fa uns anys el projecte "Desplastifica't", una experiència que ja s'ha traslladat a diversos punts del planeta, cas de les escoles d'Angola i Cuba, a més de que molts centres espanyols han pres el model del CEIP Magraner i desenvolupen el projecte a les seues aules. Tot aquest treball es representa en les diverses mascotes que han estat la imatge del projecte, començant per “Plastiquin”, mascota nascuda a Tavernes, o la mascota "Lua, la sirena" que enguany  presidirà les activitats del centre valler.

 

L'acte s'ha iniciat amb la interpretació de l'Himne del Col·legi, cantant per alumnes i professors, al qual ha seguit un parlament del director, Faustí Giner, que ha donat la benvinguda als assistents i agraïment, per continuar amb les paraules d'Amparo Albacete , coordinador del projecte "Desplastifica't" que ha presentat el vídeo realitzat sobre la base de l'experiencia que els alumnes tingueren amb el vaixell oceanogràfic "Hespèrides", així com detalls de la tasca que s'hi realitza en el centre en activitats mediambientals.

 

Luisa Márquez i la mascota "Lua, la Sirena"
 

La coordinadora nacional d'Escoles UNESCO, Luisa Marques ha lliurat "Lua, la Sirena", una altra de les mascotes del projecte, per passar al parlament de l'alcaldessa, Lara Romero.

La Coral Marinyén ha posat la nota musical amb la interpretació de dues cançons africanes ("Sense nina" i "Siyahamba") per acabar amb la cançó de Cohem "Al·leluia" una cançó que ens dona esperança en un futur millor. 

Exposició de fotografia nocturna  

 


Com a complement de la temàtica sobre la contaminació, durant el temps de visita del "Museu de l'Absurd" es podrà gaudir d'una exposició del fotògraf Salva Alario que forma part del treball "Mentre dorms...Valldigna". És de gran valor didàctic perquè permet conéixer el cel i de la natura nocturna de la nostra comarca a través de fotografies molt creatives i originals, captades lluny dels problemes que produeix la contaminació lumínica a les nostres observacions durant la nit des de nuclis urbans. 

 Els vídeos