L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.787
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:13.613

dissabte, 27 d’abril del 2024

Dissabte de matí es va celebrar la 3a edició de la Biofira de Tavernes

 

La tercera edició de la Biofira de Tavernes, un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament a través de les regidories de Medi Ambient i Educació, es va celebrar dissabte dia 27 al llarg del passat matí en la plaça de l’escriptor Rafael Chirbes de la Casa de la Cultura. Enguany al contrari de passades edicions on hi hagué una bona presència d'entitats i associacions locals relacionades amb la temàtica mediambiental,  la participació ha estat només de centres educatius locals.
 
L'objectiu concret era impulsar la cura del medi ambient i educar en la importància de respectar-lo i cuidar-lo, a més de prendre consciència que es pot ajudar a preservar l’ecosistema i l’entorn natural amb petites accions diàries, moltes de les quals es mostren en les parades dels centres participants.
 
 



 
La jornada ha permés a la ciutadania conéixer diversos aspectes mediambientals i educatius de la mà dels centres escolars, públics i concertats, i instituts de Tavernes, els veritables protagonistes en ser els participants majoritaris i quasi únics enguany. 
 
En aquesta tercera edició s'ha notat l'absència d'associacions i entitats valleres que van aportar les seues experiències mediambientals a través de tallers i explicacions en panels en les dues anteriors edicions, cas de  l’Agrupament Escolta L’Ombria, l’Agrupament Escolata La Valldigna, el Centre Excursionista, el Centre Ocupacional la Valldigna. Tampoc, en contra del que va ser comú abans, organitzacions i productors ecològics com l’Associació Justícia Alimentària, EUCRANTE, la Fundació LIMNE, l’Horteta de Greta, la parada ABC Apicultura del Mercat Municipal, o fins i tot el mateix Ajuntament amb la lluita biològica amb cryptolemus.
 
 




 
Al llarg de la setmana, i dins de les activitats escolars, l'alumnat dels centres participants han efectuat un dibuix referent a la temàtica mediambiental i de reciclatge. Els dibuixos seleccionats de cada categoria han estat exposats en els finestrals de la Biblioteca Municipal perquè tots els assistents els pogueren votar i elegir així els guanyadors.

 
 
 
 
Com a complement de les activitats que són les pròpies de la Biofira, l'Escola de Dansa Xaro Arlandis ha celebrat el Dia Internacional de la Dansa amb una demostració de diversos balls a càrrec de l'alumnat.