L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

divendres, 19 d’abril del 2024

L'ESTAT DE LA QÜESTIÖ: La paella serà d'ara endavant asiàtica i no pas valenciana?

 

A simple vista segurament no notarem cap diferència en la paella elaborada amb arròs valencià o amb arròs asiàtic. La  trobarem a la bossa de l'arròs,  si hi busquem la denominació d'origen. Perquè ¿Què es una paella valenciana sense arròs valencià? Com es pot concebre sense el cereal essència del món agrícola i de l'Albufera? Podem qualificar d'autèntic arròs al forn aquell elaborat amb arròs de fora?.

De fa alguns anys els productors d'arròs valencians estan abocats a vore com el seu arròs,  producte genuí i de la nostra terra, es queda en els magatzems.  Mentre a les prestatgeries dels supermercats, tendes i botigues hi ha marques i més marques.... que no diuen la procedència de l'arròs.

Els sindicats valencians, La Unió i AVA han criticat  que les grans empreses arrosseres "no especifiquen en els paquets d’arròs el país d’origen". "Algunes  venen arròs asiàtic com a valencià, perquè indiquen en l’etiqueta únicament el distribuïdor local i fins i tot fotos identificatives de la Comunitat Valenciana, la qual cosa arruïna als productors d'ací i enganya els consumidors", han apuntat. 

 

Feu-ne la prova en qualsevol supermercat: comproveu l'origen de l'arròs en l'etiqueta. Nosaltres ho hem fet i, a l'establiment on érem, d'entre 8/10 marques i tipus d'arròs, només una marca constava ben clar l'origen i disposava d'etiqueta de la Denominació d'Origen. No ens deixem enganyar: cal exigir que s’etiquete l’origen de l’arròs, que no s'enganye als consumidors. No val per a res que diga: envasat a València. Cal fixar-se en el paquet i exigir la denominació d'origen

Nosaltres ho tenim ben clar: de fa temps NOMÉS usem arròs amb denominació d'origen valencià, emprem arròs de la terra, en la cocció de les nostres paelles i arrossos (caldosos, melosos, al forn...) I tenim la satisfacció d'ajudar a l'agricultor de la nostra terra, als nostres productes i a la nostra economia.I esperem que l'exemple s'escampe.

El sector arrosser valencià està malament. Fa uns dies més de 100 arrossers i 30 tractors pertanyents a La Unió de Llauradors, AVA-Asaja, Asaja Alacant, UPA-PV i CCPV-COAG han protestat a Algemesí (la Ribera Alta) davant la "desastrosa situació comercial" per culpa de les massives importacions, fins a 40.000 tones, procedents principalment de països asiàtics com Myanmar i Cambodja. Una protesta davant l’empresa Arròs Sos-Herba Ricemills, SLU, del grup Ebre Foods, on les entitats agràries cuinaren una paella amb arròs valencià per a denunciar les importacions de les empreses arrosseres.

Cal que la paella siga totalment valenciana, i també l'arròs al forn o l'arròs caldós.... cal que l'ingredient principal i bàsic, l'arròs, siga de la nostra terra, dels nostres agricultors. No devem acceptar altra cosa.