L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.396
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:22.658

diumenge, 28 d’abril del 2024

"L'Entusiasta" de Benifairó aconsegueix un primer premi en el 47é Certamen de Bandes de la Diputació


 
La Societat Musical L'Entusiasta de Benifairó ha aconseguit aquesta vesprada un primer premi en el 47é Certamen de Bandes de la Diputació de València, celebrat al Palau de la Música. La banda valldignenca ha aconseguit 87'13 punts en la Secció Segona, que és la corresponent a bandes que es presentaven amb un nombre no superior a 70 músics. L'Entusiasta ha participat  exactament amb eixe nombre: 70 músics, dirigits per Albert Gonzàlvez Cardós.

 

En la segona secció i per ordre d'actuació han participat:

- Agrupació Artístico-Musical Santa Bàrbara de Piles (primer premi amb 81'38 punts)
- Societat Musical l'Entusiasta de Benifairó de la Valldigna (primer premi amb 87'13 punts)
- Societat Musical Santa Cecília de Xelva (primer premi i esment d'honor amb 96 punts)

 

 Les bases del certament indicaven com a peça obligada "Cançons de la meua terra" de Ferrer Ferran, una composició de nova creació que han interpretat les 3 bandes i que s'ha estrenat en aquest 47é Certamen de Bandes. Comprén els moviments: I. El Tio Pep. La manta al coll; II. La Panderola. Serra de Mariola;  III. Ramonet, si vas a l’hort. Quisiera ser tan alta. El dia de Pasqua.

 

 

A més a més la banda de Benifairó, dirigida per  Albert Gonzàlvez Cardós, ha interpretat el pasdoble "Sospirs del Serpis" de José Carbonell García i com a obra lliure "Fourth Symphony", d’Alfred Reed, en els seus moviments  I. Elegy II. Intermezzo III. Tarantella.

El jurat ha estat presidit pel professor i compositor  Francisco Zacarés Fort, acompanyat de personalitats de la composició com són Isabel Latorre, Amadora Mercado i Roberto Sancasto.

Quant als premis, la banda que aconseguia la major puntuació en la secció secció ha rebut 4.500 euros, y si suma la menció d'honor  el premi apuja a 5.500 euros.  Enguany hi havia dos nous premis: un de 500 euros a la banda guanyadora en l'apartat d'obra obligada (Santa Cecília de Chelva) i un altre de 700 euros al millor solista de tot el certamen (el tuba de Quart de Poblet).