L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

dijous, 18 d’abril del 2024

ADIF licita 6 anys després les obres per suprimir el pas a nivell del Camí del Vapor, gestió iniciada per Compromís en el 2018

Pas a nivell del Camí del Vapor

ADIF (Administradora de Infraestructuras Ferroviarias) ha licitat el projecte que permetrà suprimir el pas a nivell del Camí del Vapor, molt transitat per agricultors en l'anada als camps per a les tasques agrícoles.

Les negociacions per consensuar el projecte definitiu les va iniciar el govern de Compromís en l'any 2018 (informació mes avall), i és ara, 6 anys després quan es produeix l'anunci per ADIF de la licitació de l'obra per valor de 2'4 milions d'euros.

La nota oficial indica que el projecte contempla la construcció d'un pas superior, amb 23 metres de llum i situat 30 metres més al nord de l'actual, amb una calçada de dos sentits per a vehicles i un carril sobre els 1'8 metres per a vianants i bicicletes. També està previst la construcció d'un camí d'enllaç i la reordenació dels vials actuals, amb la reposició dels camins municipals. L'empresa indica que l'actuació augmenta les condicions de seguretat dels veïns, i també del trànsit ferroviari i viari.

 6 anys  per licitar un projecte consensuat en el 2018 

  

 
"Las cosas de palacio van despacio" diu el refrany castellà, i ací a Tavernes tot el que arriba de Madrid - si arriba- ho fa amb molt de retard. Com ara el projecte del Camí del Vapor, però si finalment s'executa, vista la mala experiència que tenim amb Renfe i ADIF.... bé va!
 
Tot va començar el mes d'abril del 2018, i ací ho vam informar amb detall, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, del govern municipal de Compromís, acompanyats dels tècnics municipals es van reunir amb els tècnics d’Adif per conéixer, analitzar i presentar alternatives a l'obre prevista per a la supressió del pas a nivell 34/975 del camí del Vapor.

Els resultats de la reunió  era l'inici per a l’execució d'un projecte que contemplaria la construcció d’un pas superior per substituir l’actual pas a nivell del Camí del Vapor, i així eliminar els perills derivats d’aquesta infraestructura. El govern de Compromís va presentar alternatives al projecte d'ADIF, per tal d'evitar majors afeccions en els camins existents, i també per a  millorar en alguns aspectes de la inundabilitat de la zona. 

El projecte, segons ja es va dir en el seu moment, contemplava construir un pont i així que els vehicles deixen de travessar el pas a nivell amb barreres que hi havia, una actuació que suposaria eliminar el perill de travessar les vies en una zona freqüentada per agricultors que acudeixen diàriament als camps de la zona.