L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dissabte, 20 d’abril del 2024

L'ORATGE: Després d'un bon cap de setmana, un dilluns amb pluja i fred per entrada d'aire polar.

 

Iniciem cap de setmana amb l'anunci d'un canvi important a partir de dilluns, amb una entrada d'aire fred del nord (mapa superior). Fins a eixe dia l'oratge continuarà estable i sense massa canvis, núvols que aniran desapareixent en eixir el sol, temperatures fresques al matí al voltant dels 20°C a partir de migdia amb el calfament del sol.

L'anticicló es fa fort a les illes Britàniques i tenim baixes pressions al Mediterrani central, i per tant la península queda exposada  a l'entrada d'aire polar fred del nord continental. A partir de dilluns, ens afectara més aquesta entrada que deixarà en la península fred i gelades, tot i que no estem davant una onada de fred sinó davant una bona baixada de les temperatures.

 

 

A la nostra zona, l'aire fred unit al vent humit de la mar farà augmentar la nuvolositat i la possibilitat de ruixats i tempestes a la zona litoral que poden ser de certa intensitat al litoral mediterrani, sobre tot dilluns.

A partir de dimarts, es preveu una entrada de vent tramuntanal o de mestral i per tant, les condicions per a la pluja no serà com dilluns. El dimecres i dijous seran dies semblants però ja hi ha models que anuncien que el pròxim cap de setmana, d'acabament d'abril, el moviment atmosfèric serà prou pronunciat per una nova entrada d’aire fred que portarà tempestes i pluges a partir de dijous i que poden ser fortes o molt fortes al Mediterrani. Això serà a partir de dijous i n'estarem pendents.