L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimarts, 16 d’abril del 2024

El llibre "La Valldigna: Paisatges i Prehistòria" es presenta avui dimarts a la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València

 

Avui dimarts, 16 d'abril, Josep Fernàndez Peris, director de les excavacions que des de fa més de 30 anys tenen lloc al jaciment prehistòric de la Cova de Bolomor, a Tavernes, presentarà el llibre  "La Valldigna: paisatges i prehistòria", una cita amb el medi natural i la prehistòria d'una de les comarques, la nostra, més especial i paradigmàtica del País Valencià.

L'acte tindrà lloc a les 18'30 hores del pròxim dimarts, dia 16 d'abril, a la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València. Josep Fernández, que ha estat responsable de la coordinació del llibre, explicarà aspectes que recullen els quatre apartats generals del llibre.
 
En un primer apartat el medi natural (geologia, la climatologia, el relleu...), en un segons es fa una especial referència al paisatge i els éssers humans  a partir del Quaternari, temes que aprofiten com a introducció  de la tercera part, centrada en la Prehistòria a la Valldigna i el final del Paleolític amb una posada en valor de jaciments tan singulars com Bolomor i les Malladetes, i de l'art rupestre a la Valldigna, per finalitzar en la quarta sobre el patrimoni de la Valldigna i el fet comarcal.

Josep Fernández, fill adoptiu de Tavernes, i director de les excavacions de Bolomor els últims 36 anys, ha estat el coordinador d'un treball exemplar, plasmat en aquest llibre, que compendia fotografies, mapes i gràfics, majorment realitzats en exclusiva per aquest llibre a través de 30 excursions-treballs de camp efectuats en els més de dos anys  (2021-2023) que va durar la gestió del llibre.