L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 27 d’abril del 2024

MILLORA DE VÍDEO: El CEIP Magraner va organitzar la "II Trobada d’Escoles UNESCO d’Infantil i Primària" del País Valencià a la Casa de la Cultura



 
Ahir es va celebrar la "II Trobada d’Escoles UNESCO d’Infantil i Primària" del País Valencià, activitat organitzada pel CEIP Magraner, com a escola associada a la xarxa d'escoles UNESCO, i que es va celebrar a la Casa de la Cultura.
 
 
 
La trobada va sumar un conjunt d'actes a partir de les 10'30 amb la participació de 287 alumnes i 40 professors de diversos col·legis valencians (Sagrado Corazón de València, CEIP Argentina de Benferri,CEIP San Vicent d'Alcoi, Lope de Vega International School de Benidorm, Tomàs Llacer d'Alcoi, centre EE, i Pou de la Muntanya de Dénia, a més del CEIP Magraner). Al final de la noticia hi ha el vídeo resum confeccionat pel CEIP Magraner i que aconsellem de vore.
 
 
 
 
 
 
Una jornada intensa, plena d'activitat i marcadament de convivència, intercanvi d’experiències i sobre tot, conscienciació sobre el valor del medi ambient, la necessitat de cuidar-lo i respectar-lo. Uns aspectes sobre els quals incidiren en la primera activitat els xiquets i xiquetes, representants dels centres participants, quan pujaren a l'escenari de la Casa de la Cultura per explicar les activitats que realitza cada col·legi. Aquesta explicació va finalitzar en la interpretació conjunta de l'Himne de la Trobada.
 
L'acte institucional va comptar amb els parlaments de Faustí Giner, director del Magraner,  Jesús Martínez , coordinador autonòmic de la Xarxa Escoles UNESCO, i de l'alcaldessa Lara Romero. En aquest apartat va tindre lloc l'explicació de l'exposició "El Museu de l'Absud" que es podia vore al vestíbul de la Casa de la Cultura i que havia aportat cada centre a eixa mostra, aixi com es va lliurar al CEIP Pou de la Muntanya de Dénia la mascota Lua, que representa tot el treball que efectuen aquestes escoles per la millora medi ambiental del planeta.
 

Després de l'acte institucional, i d'un esmorzar conjunt a la plaça Rafael Chirbes de la Casa de la Cultura van tindre lloc diversos tallers relacionats amb el medi ambient, a més de defensa del patrimoni, reciclatge de plàstics, jocs tradicional i també de la introducció a la marxa nòrdica, entre altres. Cal destacar i agrair les entitats valleres i persones individuals que han col·laborat en aquests tallers (Centre Excursionista, IES La Valldigna, Salva Alario, Andrea Sansaloni).

 

 

En acabar els tallers va tindre lloc la "mascletà", imitació perfectament aconseguida dels coets i disparades a partir de la botella de litre i mig amb arrós, que va servir com a pòrtic del dinar de germanor que celebraren tots plegats en la plaça. 

 

Les fotografies que publiquem, i sobre tot el vídeo, parlen i expliquen millor que res el que ha estat la jornada i el valor didàctic i educatiu que tenen aquestes activitats dins de la formació dels nostres menuts i menudes en vistes a aconseguir un planeta millor.

 


 Agraïm al CEIP Magraner la informació facilitada