L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimarts, 16 d’abril del 2024

El CEIP Magraner inaugura a la Casa de la Cultura avui dimarts "El Museu de l'Absurd" sobre la problemàtica dels plàstics i la contaminació dels oceans

 

El CEIP Magraner inaugura avui dimarts, dia 16, a la Casa de la Cultura, la segona edició de l'exposició "Museu de l'absurd" que enguany es presenta amb el títol general de "Salvem els oceans". La mostra s'inaugura a les 18 hores i es podrà visitar fins el 30 d'aquest mes d'abril.
 
Aquesta activitat, continuadora quan a objectius de la realitzada l'any passat (les fotos i vídeos que us oferim són de l'any passat) s'emmarca dins de la programació de la Xarxa d'Escoles Associades de la UNESCO i pretén conscienciejar els escolars primers, i en segon terme els pares i tota la societat, sobre la problemàtica de la contaminació de la terra i dels nostres mars per plàstics, especialment aquells que són d'un sol ús i que s'estan convertint-se en un greu problema mundial.  
 
 
 
 
L'exposició ofereix un marcat component didàctic tant pel tema com pel fet que els objectes que es podran contemplar han estat elaborats pels alumnes, tot i que en el cas dels menuts s'ha comptat també amb la col·laboració dels pares. En conjunt un recorregut pel plàstics, els usos que li donem, i la necessitat del seu reciclatge i impedir l'abocament a les aigües, siga de rius o de la mar, pels efectes de contaminació que té en degradar-s'hi.
 
Una temàtica que respon al nom escollit enguany "Salvem els nostres oceans" on pren protagonisme l'experiència que ací vam publicar realitzada amb el vaixell científic "Hespèrides", de l'Armada Espanyola, i dedicat a la investigació oceanogràfica, sobre tot en campanyes realitzades a l’Antàrtida. L'alumnat del CEIP Magraner es va connectar per vídeo-conferència amb el buc dins de  la "XXVIII Campanya Antàrtida" el passat mes de febrer.
 
 
 
 
 
 
 
El CEIP Magraner és l'impulsor a nivell estatal i internacional del projecte "Desplastifica't" que està avalat per la UNESCO, amb diversos treballs sobre els oceans i l'afecció de plàstics i microplàstic en la fauna dels mars del Món. Aquesta temàtica té també la seua interrelació amb diversos projectes del professorat a través del projecte ERASMUS+  KA101 “Ciutadania per al Desenvolupament Sostenible” amb un paper important del treball sobre la sostenibilitat.
 
En l'acte la Coral Marinyén interpretarà en el escenari de la Casa de la Cultura diversos temes relacionats amb la defensa del planeta i el motiu de l'exposició "Museu de l'absud", i així mateix els alumnes interpretaran "l'Himne del CEIP Magraner".
 
 
 
 


Remés. El nostre agraïment