L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 14 de febrer del 2024

El CEIP Magraner du a cap una nova experiència educativa amb una classe-videoconferència amb el vaixell "Hespérides" , a l'Antàrtida

 

L'alumnat de sisé de primària del CEIP Magraner va ser ahir el protagonista d'una nova experiència educativa i de conscienciació en pro del nostre planeta duta a cap mitjançant una videoconferència amb el vaixell "Hespérides", de l'Armada Espanyola, i dedicat a la investigació oceanogràfica. Cal assenyalar que aquest buc és  l'únic que té capacitat polar i realitza campanyes d'investigació científiques en tots els mars i oceans del planeta, on destaquen principalment les seues campanyes a l’Antàrtida. 

L'alumnat del CEIP Magraner s'ha connectat per vídeoconferència amb l’oficial Cristina Camacho Martín, que es troba a bordo del buque que ara navega per l’Antàrtida, dins de la "XXVIII Campanya Antàrtida" després d'haver partit del port de Cartagena el passat 25 de novembre per finalitzar-la el pròxim mes de maig. 

 

 

La connexió ha estat realment una classe impartida per videoconferència des del buc, una experiència nova que ha servit als xiquets i xiquetes i també el professorat per aprendre un munt de coses sobre l'Antàrtida, sobre tot en l'aspecte de la fauna, el canvi climàtic que pateix el nostre planeta i com és el treball investigador i la vida diària dalt del vaixell. 

En conjunt ha estat una experiència privilegiada, molt interessant i enriquidora que complementa el projecte sobre els oceans que treballa actualment tot l'alumnat del CEIP Magraner, centre valler associat a la UNESCO.

 



La iniciativa ha estat impulsada per la mestra Amparo Albacete Cremades, que actualment és la coordinadora de projectes de sostenibilitat de la Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO d’Espanya entre els quals es troba "Desplastifica’t", amb un treball al voltant dels oceans i l'afecció del plàstic i microplàstics als mars del món i la seua fauna. 

Una temàtica aquesta que està relacionada amb l'aprenentatge que el professorat ha dut a terme a través del projecte ERASMUS+  KA101 “Ciutadania per al Desenvolupament Sostenible” on s’ha aprés molt sobre la sostenibilitat.
 


 

Aquest contacte amb el vaixell "Hespérides" serà el punt de partida del "Museu de l’Absurd" dins dels projecte de sostenibilitat de la "Xarxa d’Escoles Associades a la UNESCO" que la comunitat educativa del Magraner prepara i que prendrà vida del 16 al 30 d'abril de 2024 en el vestíbul  de la Casa de la Cultura. Enguany va dedicat als oceans i simularà una expedició en el buque "Hespérides" amb l'objectiu de conscienciejar tota la localitat i valorar la importància que la investigació científica té com a referent en el salvament del planeta.

 Remés pel centre. El nostre agraïment