L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de juliol del 2018

Tavernes no tindrà fallera major en les falles 2019

La imatge de la telefonada de l'alcalde a la fallera major no es produirà enguany
Ahir dijous, dia 12, a les 21 hores es tancava el segon termini marcat per la Junta Local Fallera de Tavernes perquè les falleres interessades presentaren la candidatura a fallera major de Tavernes 2019. 

Es dóna la circumstància que no s'ha presentat cap candidata per al càrrec, i finalment tal com s'havia acordat abans, no s'obrirà nou termini de presentació i per tant les falles del 2019 no tindran fallera major. Una imatge tan fallera com és la telefonada de l'alcalde perquè la candidata accepte el càrrec (foto superior d'arxiu), enguany no es produirà.

La programació ja establerta de la presentació i exaltació de les falleres majors de les sis falles valleres no tindrà cap modificació i seguirà el calendari i ordre marcat.

Talment com ací vam informar, la presentació de candidatures en el temps inicialment marcat va acabar sense cap candidata i els presidents de les falles van decidir per votació ampliar un temps de presentació que, com hem dit, acabava ahir, dijous, a les 21 hores. Era una segona oportunitat que, finalment, no ha tingut èxit.

Hem consultat amb persones molt implicades de sempre en les falles, i  han coincidit a recordar que, moltes vegades, a les mateixes falles els ha costat trobar la seua fallera major, i fins i tot hi ha ocasions que repeteixen falleres que abans ja han sigut. Per tant, indicaven, no és d'estranyar que trobar una representant de tot el col·lectiu faller també coste, i més quan és un càrrec que no es pot repetir.

Cal recordar que la situació d'unes falles a Tavernes sense fallera major no seria inèdita, i ja s'ha donat en altres temps quan es va estar fins a 13 anys sense fallera major, un càrrec que es recuperava fa 9 anys i que, precisament complia 10 anys, en la present edició de falles.
La regidora de festes, Encar Mifsud, ha assegurat el màxim suport de l'Ajuntament

La regidora de festes confirma tot el suport municipal a les falles 

També la regidora de Festes, Encar Mifsud, ha volgut valorar-nos el fet i assenyalava que "és una llàstima que enguany les falles de Tavernes no tinguen la seua fallera major, desprès del treball que es va fer fa 9 anys per recuperar el càrrec".

La regidora ha reconegut el gran esforç de la Federació de Falles, que han fet tot el possible i més perquè hi haguera la màxima representant de les falles de la localitat, però també indicava que és evident que si no hi ha candidates no es pot forçar a ningú perquè és un càrrec que requereix molta dedicació.

Encar Mifsud ha indicat que el desenvolupament dels actes fallers continuarà igual, i remarcava que "per suposat hi ha tot  el suport de l'Ajuntament a la festa fallera, això no es vorà afectat".

Cal indicar, finalment, que no disposar per al 2019 de fallera major se suma al fet que les falles valleres no disposen de president de la JLF, perquè tampoc es va presentar cap candidat a l’elecció. La decisió finalment presa va ser el nomenament d'un coordinador i un equip de persones nombrades per les sis falles valleres i que han d’organitzar i decidir sobre els actes fallers del 2019.







3 comentaris:

Anònim ha dit...

Increíble

Anònim ha dit...

Increïble no... La realitat, els diners de les falles, a emprar-se en coses mes eficients per a tots els vallers i no sols per als fallers. Cadascú que es pague la seua festa.

Anònim ha dit...

Les dones no som floreros, ni reines, ni majors, ni menors.
Enhorabona...com menys bults, més claror.