L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 7 de juliol del 2018

INFORME: Quatre passos a nivell amb barrere al terme ¿Quan pensa eliminar-los ADIF?


 
Tavernes disposa en el terme municipal de quatre passos de nivell amb barrera que presenten perillositat i inseguretat per als vehicles. Aquests quatre passos a nivell es troben a les partides de la Sèquia de la Bova (foto de dalt),  d’El Vapor, i dos en la zona del Vadell i del Caixer Riuet.

Una situació d'anys i que ADIF, entitat del ferrocarril que depén del govern de Madrid,  a pesar de les demandes de l'Ajuntament, no va contemplar durant els set anys del passat govern de M. Rajoy  d'eliminar-los tots, malgrat el temps que portem en aquesta situació de perillositat. 

I cal recordar-li al PP de Tavernes que, ni quan era govern municipal ni en l'oposició, feren mai cap tipus de pressió o pressionaren al govern espanyol de Madrid, que era del seu partit, perquè solucionara aquest problema. Estaven de vacances!!!

I eixa falta d'interés en els problemes local es demostra també en un fet: no busqueu cap referència als temes vallers que depenien de l'anterior govern de M. Rajoy en el blog que dirigeix com a portaveu la portaveu local.  D'això no interessava parlar-ne, que depenia de Madrid, com el Vaca, la Goleta o la subestació del Golfo. El PP valler ha estat de vacances a l'hora de fer exigències al govern del seu partit. Igual ara, amb el canvi de govern,  si que comencen a espavilar i a exigir alguna cosa.


Pas en el Vadell
Al que anàvem: cal dir que dels quatre, si que hi ha que disposen d’uns estudis inicials,  cas del Vapor i el Vadell, i com ja hem explicat en altres noticies, fins i tot el govern de Compromís s'ha reunit amb responsables d’ADIF per estudiar el projecte d'El Vapor  i li ha presentat alternatives de millora.

Més problemàtic és el cas del dos passos del Vadell, on hi ha un estudi previ  fet fa uns anys, però que no ha continuat endavant perquè és complicada l’actuació en estar en una zona (vore fotografies) bastant complicada per unir-se  diversos camins veïnals, amb un tram que du cap a la carretera nacional o al Camí Gandia venint des de Gandia, tot al costat i afectat pel Vadell.

Això suposa que el tram i les futures obres a fer s’haurien de tramitar a nivell de tres administracions (la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), l'àrea de Carreteres i Adif) sense oblidar que, a més a mes, tot el lloc és una zona inundable com bé coneixem els veïns vallers. I si és complicada i no s'hi posa interés...

Vadell i Caixer Riuet
La postura de la CHJ ha estat rebutjar el projecte presentat en un primer estudi inicial. No hem tingut gens de sort amb la CHJ que, per un motiu o altre, sempre ha presentat problemes per no actuar a Tavernes (projecte del riu Vaca, solució als camins del Tancat i Sequia la Bova que s’enfonsen per no actuar en el riu, neteja de rius i ara aquest projecte). El PP de Tavernes ha estat de braços creuats i mirant-les vindre. Vorem que ens espera ara amb el govern de P. Sánchez!

Mes avançat sembla el projecte del pas a nivell d’El Vapor, on segons els estudis presentats a l’Ajuntament es pensa fer un pont elevat paregut al que tenim a hores per damunt de la via del tren en la carretera de la “Calçà”, la que du a la platja. No cal ni dir que el pont seria més menut, però pont al cap i a la fi.

El Vapor
Aquest projecte, si es fa finalment, haurà d’executar-se pensant que el Pla de Rodalies ha d’executar la duplicitat de la via entre Cullera i Gandia, i per tant el pas a nivell d’El Vapor està afectat. I si no s’hi actua... doble via del tren implica doble perillositat!!!

El passat novembre ADIF va anunciar que duria a cap la supressió de 74 passos a nivell en tota Espanya, dels quals sis serien al País Valencià i només el d’El Vapor està a Tavernes. Som a juliol. Esperem que així siga. Amén.