L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 29 de juliol del 2018

INFORME DEL PATIVEL: Seguim oferint més informació i aclariments


La informació donada al consistori en diversos plenaris ha estat: El Pativel no afecta cap dels programes urbanístics programats i pendents d’executar a Tavernes.

És la informació oficial, la que s’ha donat tres o quatre vegades en el plenari a tots els partits del consistori. I eixa informació no són opinions partidistes, ni s'han explicat en una reunió de bar, sinó en el lloc on resideix la voluntat del poble: el plenari municipal. 

Recordem: El Pativel és una obligació legal que naix de les dues lleis aprovades pel PP quan governava la Generalitat: la Llei d’Estratègia Territorial Valenciana aprovada en el 2011  i la “Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge” (LOTUP) aprovada el 2014. 

Són eixes dues lleis de l'anterior govern les que determinen i marquen l’obligació de la Generalitat de redactar el Pativel, d’acord amb les dues lleis que hem esmentat.

Cap dels programes urbanístics de Tavernes està afectat pel Pativel. A més, al contrari del que s'ha dit, els veïns i veïnes poden comprovar com els quiosquets de platja (chiringuitos en castellà) estan al mateix lloc de sempre i com les activitats esportives de kitesurf es realitzen al mateix lloc de sempre.

La zona kitesurf i de quiosquets de platja, en funcionament i sense Pativel

El govern de Compromís va fer els deures: es va reunir amb la Conselleria de Medi Ambient i va pactar una zona de 400 metres a partir del Padur on es permetrà tant la instal·lació de quiosquets de platja com de zona esportiva del kitesurf. La Demarcació de Costes (que era aleshores governada pel PP, no ho oblideu) va donar l'autorització i l’Ajuntament ha pogut licitar sense cap problema els permisos dels quiosquets per a 4 anys.

Un altre aclariment: els tècnics municipals no tenen cap obligació de fer informes sobre els decrets i lleis que publica el govern de l'Estat o de la Generalitat. La mateixa llei ja  contempla el reglament i com s'ha d'aplicar, si la llei d'afecta.  Al nostre parer, demanar informes, i més encara quan el Pativel no afecta cap programa urbanitzador de Tavernes, no té caps ni peus.

I quan a les obres en zona costera, recordar que les lleis no han canviat, són les mateixes d’altres temps i governs. La Llei de Costes marca què es pot fer dins del domini marítim terrestre i les zones d’afecció, i la LOTUP i el Pativel valencià nomes regulen  el que es pot urbanitzar dins dels dos quilometres prop de la costa.

 
Plànol del PAI Bancaja recolzat pel PP. Eliminava les edificacions de Marenys 2B
  
Un pla especial mínim per minimitzar impactes

L'Ajuntament treballa des de fa més d’un any en l’homologació del sol no urbanitzable, i recull allò que disposen la Lotup i el Pativel: redactar un pla especial de minimització dels impactes urbanístics en la zona Marenys 2B, no urbanitzable, i on hi ha habitatges.

L’Ajuntament haurà de redactar (no es marquen temps ni terminis) un petit pla especial i en la redacció d’eixe pla ha de contemplar els habitatges amb infracció urbanística prescrita pel temps, més de 4 anys o 15 anys segons la construcció; quins estan en zona de domini públic o de protecció de costa, i quins no complirien  eixes condicions.

El pla espacial hauria de contemplar executar carrers, el clavegueram per eliminar fosses sèptiques i l’enllumenat. Això es el que marca la norma que diu allò “que s’haurà de fer” però com hem dit no parla de terminis ni de temps màxims per actuar.

I sobre Marenys 2B... Resulta que el partit que fa uns anys volia arrasar la zona per executar el PAI Bancaja, ara vol mostrar-se davant els veïns com el més interessat a protegir-la i actua com si els vallers fórem bojos i no recordàrem allò que volien fer i segurament farien si governaren. 

La zona on el Pativel contempla un petit pla d'urbanització que salvaria habitatges, és la mateixa zona on s'havia d'executar el PAI Bancaja. Tots sabem que eixe PAI estava consentit, potenciat i aprovat pel PP i tots sabem que contemplava tombar els habitatges perquè allí es construiria una marina interior i un conjunt de camps de golf (vore plànol del PAI).

El Pativel deixa oberta aquesta solució perquè, com hem llegit moltes vegades en premsa, la Generalitat és conscient del problema de disseminats, no només en la costa sinó en interior, amb urbanitzacions de muntanya, i moltes de les infraccions de les edificacions ja haurien prescrit.