L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 11 de juliol del 2018

L'IES La Valldigna fa balanç del curs acadèmic 2017-2018




“Cada curs és diferent, cada promoció és especial. Això ho puc ben bé dir després de treballar 33 anys en l’ensenyament, que no és poc. No deixe d’aprendre de i amb alumnes i professors” ha confessat Pepa Cholvi,  directora de l’IES La Valldigna,  en el moment de fer un balanç del que ha estat el curs 2017-2018.

I afirmava que en aquest curs 2017/18 “no em puc quedar sols amb alguna de les situacions viscudes perquè en són moltes, unes més bones i d’altres no tant” mentre recordava algunes de les activitats realitzades. 


Visita a Londres
I com explicava, unes  activitats variades, culturals i d'entreteniment, de coneixença d'altres nacions i pobles. Entre aquestes estan els viatges que els alumnes i professor han realitzat a París, Londres, Itàlia, Almagro o Madrid que els ha permés aprofundir en aspectes culturals a més de potenciar la convivència entre els alumnes.

Visita la UPV
Al costat d’alguns èxits individuals d’alumnes, com eixa arribada d’Aida a la fase provincial en l’Olimpíada Matemàtica d’ESO, o el fet que Tània quedara finalista en el concurs del logo del Partit Judicial de Sueca per impulsar la igualtat i convivència. 

Visita a París
D’altres alumnes han tingut premis que els han ajudat a la seua formació I, potser a decidir el seu futur, com Alba, Laia i Carme que gaudiran d’una beca científica del MEC a Valladolid I Canàries. O Adrià, Carme i Alba que aprenen conceptes d’informàtica i d’arquitectura en el Pràctikum a la Universitat Politècnica de València. I també Isa, Any i Lluís que han participat en tallers del Parc Tecnològic de la Universitat de València. 

La Via Verda Villalonga a Lorxa
 
Tot això ens parla d’un centre viu, dinàmic, que impulsa qualsevol activitat sempre que incidesca en la formació de l’alumnat. Així, els alumnes de FPB han estat presents en els tallers organitzats per Bankia, o Salva que ha fet la formació en un centre de treball a Irlanda. 

I també hi ha hagut temps per a una estona de diversió


Junt a altres activitats que han tingut com a referència llocs singulars, tant valencians com de Tavernes. Així, alumnat I professors visitaren la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Biopark, a la ruta de la via verda de Villalonga a Lorxa, a la Ciutat de la Justícia, sense oblidar la recerca de fòssils al Mirador de Sant Llorenç.

I també activitat de marcat caràcter social i solidari, i ací no podem oblidar que tot el centre ha col·laborat econòmicament amb la Creu Roja i l’associació de dones maltractades “Dorotea”. 

Visita de Alberto Coto i Diana Morant


L’IES Valldigna ha continuat el costum d’altres anys, organitzar visites de personatges que poden aportar visions I experiències positives a l’alumnat. I en aquest context, en el curs que ara acaba hem rebut la visita de Alberto Coto (rècord Guinnes de càlcul mental), de Diana Morant (enginyera de telecomunicacions i, a més, alcaldessa de Gandia), de bombers, d’infermeres, d’advocats, de magistrades de la zona de jurisdicció de Sueca, d’administratives, de policies locals... Tots han aportat ensenyaments I experiències interessants al alumnes. 

Visita a Roma i Pisa
 L'IES la Valldigna, a banda d’aquestes activitats formatives i complementàries, ha impartit també el programa official de les diferents matèries. I com no, s’ha estudiat matemàtiques, història, biologia, física, química, valencià, filosofia, anglès, dibuix… sense oblidar la diversitat de l’alumnat, atesa amb programes específics. Tot això ha permés als alumnes traure uns bons resultats al selectiu i també aconseguir bons expedients acadèmics, del qual el professorat està satisfet. 

Graduació
 El passat 25 de maig i el 15 de juny tenia lloc la graduació de l’alumnat de 2n de Batxillerat, Cicles Formatius, Formació Professional Bàsica i 4t d’ESO, en un ambient festiu, cordial i de molta estima. Els joves alumnes, a poc a poc, veuen complir els seus somnis.

Pepa Cholvi recordava les paraules que va dir en l’acte de la graduació: “La Valldigna és un bon lloc per viure i l’IES La Valldigna un bon centre per a la teua formació. Gràcies per haver-nos escollit!!!”
Remés