L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 28 de juliol del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Ni s'adjudica la millora dels jardins a una empresa ni es convoquen plenaris per capritx.



Las Provincias pública la crònica del plenari de dijous, firmat per “Redacción” -tot i que el seu corresponsal de sempre era en la sessió - i on cal remarcar un paràgraf. 

Copiem textualment: El alcalde, Jordi Juan, indicó que la clasificación de las ofertas se daba en el pleno ordinario, para aprobar la concesión del servicio en la sesión plenaria de agosto. Dado que se trata de un servicio que se externaliza por primera vez, la urgencia del pleno, a priori, no era tan determinante.

“Redacción” no fa distinció entre les paraules de l’alcalde i la seua opinió personal: Dado que se trata de un servicio que se externaliza por primera vez, la urgencia del pleno, a priori, no era tan determinante. Eixa frase és de "Redacción", no la diu l’alcalde.

Una forma  de redactar que pot enganyar al lector, un joc de confusions ¿deliberat? que pot fer que és plantege que no calia el plenari ni, per tant, fer cap despesa en la celebració.

Calia saber -¿"Redacción" ho sap?- que legalment s’ha d’informar les valoracions de les empreses en un plenari celebrat abans al d’adjudicació. El temps administratiu és el que és, i els terminis dels expedients obliga de vegades a convocar una sessió extraordinària.  En les últimes dècades, hi ha desenes de sessions extraordinàries amb un únic punt també pels terminis administratius. I s'ha fet així per adjudicar el servei en agost, i guanyar tres mesos en el treball de millora perquè fins octubre no hi ha plenaris.

Lamentem que “Redacción” no publique totes les explicacions de l’alcalde quan eren necessàries i importants després que va publicar dijous passat un article on el titular i el cos parlaven de privatització per Compromís: “La privatización del cuidado de los jardines es una apuesta del ejecutivo de Compromís...”. També ho fa a l’article d’avui “... las ofertas presentadas para la privatización del cuidado de las zonas ajardinadas locales”. 

¿Podem pensar que “Redacción” no publica totes les explicacions de l’alcalde,  perquè li convé políticament al seu partit Ciudadanos?. Vosaltres mateixos. Una cosa és certa: no és igual voler fer creure al lector que Compromís  privatitza perquè sí, que explicar al lector que és l’únic camí legal que tenen tots els Ajuntaments per millorar un servei.

I això ho va explicar l’alcalde i ho va deixar ben clar en el plenari: “Ni Tavernes, ni cap localitat, té capacitat legal d’ampliar plantilla per a millorar serveis dels municipis, per culpa de la regulació estatal del 2012, feta pel govern del PP, que prohibeix els Ajuntaments a contractar personal”.  I recordava que acudir a la contractació, pel capítol II de despesa corrent “es l’única manera legal que tenim  per ampliar i millorar el servei de manteniment de les zones enjardinades”.

I s'ha usat eixe procediment perquè amb la plantilla actual, i sense poder contractar més personal, no hi ha millora de jardins i zones verdes. Més clar aigua. I de fet cap partit va refutar o va debatre les paraules i l'argumentació de l'alcalde. Però això tampoc es diu.

I quan a cobrar o no la sessió, caldrà recordar que la renuncia és decisió del regidor. Esperem no haver-ho de recordar la pròxima legislatura.

Les opinions expressades són de l'equip del blog i de ningú més

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero encara no s'haveu donat conter que no tenen noticies propies que sols es dediquen a criticar tot el que feu o digueu.Es molt trist,per favor no entreu en el seu joc

Anònim ha dit...

Bon dia a cada dia son mes patetics.En lo que esta caiguent en la cupula del pp que per cert no han comentat res.muuuuttttt.i que encara critiquen tot el que fan els demes i si q tenen noticies lo que els dona vergonya publicarles