L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 6 de juliol del 2018

Tavernes invertirà 351.000 euros per a millorar espais urbans i en equipament per a instal·lacions esportives



El govern de Compromís invertirà 351.500 euros en obres en espais urbans, instal·lacions esportives i equipament divers amb les ajudes assignades per la Diputació de València en el Pla Biennal de Serveis i Obres Municipals (SOM). 

L’alcalde Jordi Joan ha assenyalat que “el govern municipal ha decidit diversificar el fons en distintes obres i inversions que milloraran la qualitat de vida dels vallers i valleres”. L'alcalde confia que Diputació accelere el tràmits i així executar les inversions el més prompte possible, i que la ciutadania puga gaudir d’elles.

Actuacions previstes pel govern de Compromís

Rotonda del Passeig Colon que es reurbanitzarà

- La reurbanització de la rotonda de l’encreuament de l'Avinguda de Marjaletes amb el passeig Colón, amb una inversió de 120.000 euros. Es contempla una millora general de la rotonda, amb zones en pèrgola per facilitar l'estada i vetlades del veïnat, a més de diversos bancs i zones d'entreteniment.

- Instal·lacions esportives per a atletisme, amb una inversió sobre els 152.000 euros. S'habilitarà una zona d'entrenament amb tartan per a eixides de velocitat, zona per a la pràctica de salt d’alçada, perxa i longitud, i una zona per al llançament de pes, javelina i disc. A més d'instal·lacions, es contempla el subministrament dels materials per a practicar aquestes disciplines.

Parcel·la d'actuació en el Camp del Vergeret
 
La instal·lació d'aquestes elements s'ha consensuat amb el club d'atletisme local i el lloc previst per a la ubicació es la superfície de vora 800 metres situada entre el camp del Vergeret i el pavelló multiusos.

- A més d'aquestes dues obres, que impliquen la major part dels fons, el govern de Compromís destinarà 10.000 euros a la zona d’aparcament de l’entrada de la platja  per millorar el drenatge de l’aigua i la pavimentació dels terrenys. També s’actuarà amb 21.000 euros en l'adequació dels  terrenys dels solars del carrer Divina Autora i Papa Joan XXIII per a habilitar-los com a zones dotacionals en un futur.


També s’adquiriran 6 pals (5.000 euros) per a les banderes de qualitat Bandera Blava i la Q de Qualitat en les platges de Tavernes, la compra d'una plataforma per al transport de vehicles pesants (9.000 euros), la compra d'una màquina de pintura viària i senyalització horitzontal (8.000 euros) i dos vehicles utilitaris (26.000 euros) per a les brigades municipals.

Perfecto Benavent, regidor d'Hisenda i Obres Públiques



El regidor d’Obres Públiques, Perfecto Benavent, ha destacat la importància de les ajudes de la Diputació per a fer obres i serveis per als ciutadans. El regidor, que és responsable de la Hisenda Municipal, ha destacat l’esforç inversor de l’Ajuntament en aquests últims anys, una vegada superada l'etapa en que tot l'esforç s'havia de destinar a recuperar l'economia municipal arruïnada pel PP. 

Benavent ha remarcat que "dediquem inversions a millorar la via pública, i en adquirir equipament per a tasques manteniment de les instal·lacions i infraestructures municipals”.

Complir les promeses quant a inversions 

La passada legislatura i en diverses ocasions l'alcalde Jordi Joan demanava paciència als veïns i els indicava que l'Ajuntament no podia dedicar a inversions uns diners que no tenia. També recordava als veïns que l'obligació legal derivada de les lleis del Ministeri d'Hisenda, del PP,  era reflotar l'economia d'un Ajuntament que precisament l'anterior govern del PP va deixar en la ruïna, amb saldo negatiu de 4'5 milions, un gran deute bancari (18 milions) i deute de 3'5 milions amb els proveïdors, entre altres.

El govern de  Jordi Joan es va haver de dedicar sis anys, del 2011 fins al 2016, a pagar l'herència deixada pel PP i sense poder fer una inversió ni grans obres de manteniment. 

Va prometre inversions després de sanejar l'Ajuntament i ho està complint
 
Ja superada l'etapa de sanejament de la Hisenda Municipal, Compromís va deixar clar en un passat plenari que ara es hora de fer inversions, gràcies a la recuperació de l'economia municipal i al resultat positiu del pressupost del 2017, amb més de 2 milions positius, molt lluny dels  4'5 milions negatius amb que el PP va tancar el 2011. 

Gran part d'eixe superàvit de més de 2 milions, el govern de Compromís el destina a inversions. Això va quedar aprovat en el pressupost del 2018, fer inversions que només votaren a favor el propi govern i que ara es veuen incrementades amb les subvencions que aconsegueix de les distintes administracions.