L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 27 de juliol del 2018

PLE EXTRAORDINARI JULIOL: S'aprova el llistat d'empreses per a millorar els jardins i zones verdes de Tavernes i platja



Contractar una empresa és l’única forma legal d'ampliar la plantilla i iniciar el pla de millora de les zones enjardinades. La proposta tècnica es va aprovar només amb els vots a favor de Compromís. 

L’alcalde Jordi Joan va explicar quins són els motius, únicament legals, que han obligat al govern de Compromís a contractar una empresa externa per millorar i mantindré els espais verds i zones enjardinades de Tavernes i la platja. La contractació s'iniciava amb l'aprovació del llistat elaborat pels tècnics  en base a les propostes de les empreses interessades.

L’alcalde ho remarcava: “és molt important i ho s'ha tret a debat. Ni Tavernes, ni cap localitat, té capacitat legal d’ampliar plantilla per a millorar serveis dels municipis, per culpa de la regulació estatal del 2012, feta pel govern del PP, que prohibeix els Ajuntaments a contractar personal”. I afegia en referència a PSOE i EU: "el que s’ha dit de fer el servei amb recursos personals propis és un brindis al sol”.

Explica també que els Ajuntaments, per culpa de la disposició del PP que confiava siga ara derogada, no poden  contractar personal.  L'únic mecanisme legal que tenen per millorar el servei és actuar a través del Capítol II, el de despesa corrent, perquè no ho poden fer pel Capítol I, el de personal.

Jordi Joan recordava al consistori que : “es l’única manera legal que tenim  per ampliar i millorar el servei de manteniment de les zones enjardinades”.  Unes explicacions que, deixen en mal lloc allò que va publicar un diari provincial en el sentit que Compromís privatitzava el servei però sense donar cap explicació, com tampoc va informar que en els últims 7 anys s’han jubilat treballadors i l’Ajuntament no els havia pogut substituir per la disposició del PP.



El pla de jardineria contempla inversions per reparar voreres i dos camions nous

Jordi Joan afirmava que l’actuació del govern de Compromís "ha estat totalment correcta: primer s’havia fet un inventari, sobre l’inventari s’han redactat les clàusules tècniques i administratives i després s’ha convocat un concurs"


També informava que el govern de Compromís, en el contracte de millora de jardins, incorpora inversions per millorar zones, amb instal·lació de gespa i reparació d’escorcells en voreres.

Així, s'adquirirà maquinària que ara l’Ajuntament no disposa, en concret dos camions i ferramenta i màquines de jardineria, a més que tota la gent que incorporarà l’empresa adjudicatària serà per contracte gent qualificada, en concret oficials.

Abans de la explicació detallada de l’alcalde, el regidor de contractació Enrique Chofre de Compromís havia respost el PSOE i EU, remarcant que  un pla d’eixes característiques no es podia fer amb personal propi. “Usar recursos propis és inviable si volem un servei amb una mínima qualitat. El contracte busca una millora sensible i ostensible en aquest apartat i amb ells Tavernes tindrà millor zones verdes i això beneficiarà a tots els ciutadans".