L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 5 de juliol del 2018

La importáncia de gaudir cinc anys consecutius de dues Bandera Blava.



Son cinc anys consecutius que les dues platges valleres obtenen el preuat i disputat guardó de bandera blava. I no oblidem la Ruta dels Sentits, per tercer any consecutiu guardonar amb el títol de “Sender Blau”.

Les banderes blaves són un reconeixement al treball i esforç que fa molta gent per donar un servei excel·lent així com per mantindre i recuperar el patrimoni ambiental que tenim a Tavernes.

És per a estar contents però, malauradament sempre hi ha gent que no valora allò que tenim i que arriba fins i tot a menystenir i rebutjar el reconeixement del guardó de Bandera Blava (que algunes platges donarien un potosí per obtindre’l) com la qualitat ambiental i dels serveis de les dues platges de Tavernes.

La Bandera Blava no es dóna perquè sí, ni la dona la Generalitat ni l’Estat espanyol. Es una fundació independent, la Fundació Europea d'Educació Ambiental, que va un seguiment exhaustiu (sí, vénen quant menys els esperes i fan un recorregut valorant tota la platja) i després valoren analítiques i demés. Tot això determinarà o no l’obtenció del guardó.


L’Ajuntament de Tavernes, i els operaris, treballen de valent per donar un servei d'excel·lència a les nostres platges: amb això es fa ciutat, es fa un Tavernes millor i que siga reconeguda com una de les millors destinacions turístiques per la qualitat de les nostres platges.



Històric de Bandera Blava a Tavernes. Entre els anys 1987 i 1994 no es presentava sol·licitud per a la Goleta.
I que s’ha de complir per obtindre una Bandera Blava? Quins criteris hi ha?


Per tal que comproveu que no és joc, ni un concurs això d’obtindre una Bandera Blava un direm que els criteris es divideixen en tres grups, segons la seua importància: els imperatius, que són obligatoris; els criteris guia, aconsellats però no obligatoris; i els que solament s'apliquen a un àrea geogràfica determinada.  Existeix una altra classificació que analitza: la informació i educació ambiental, la qualitat de l'aigua, la gestió ambiental i la seguretat i els serveis que es presten.

Una platja ha de complir els criteris d'informació i educació ambiental, entre els quals destaca informar del programa Bandera Blava, els ecosistemes litorals i espècies protegides de la zona i la qualitat de les aigües de bany.  L'Ajuntament ha d'oferir, com a mínim, cinc activitats d'informació i educació ambiental.

Una bona qualitat de les aigües de bany  implica tindre, un punt de mostreig, com a mínim, i s'han de realitzar anàlisi cada 30 dies, com a màxim, en temporada de bany, i un total de vuit a l'any com a mínim.

Per a aconseguir la Bandera Blava, l'aigua ha d'obtenir un resultat de qualitat excel·lent en tots els seus punts de mostreig. S'han de controlar els paràmetres físico-químics per a comprovar que el pH es troba en el seu rang normal (entre 6 i 9) i que no hi ha contaminació flotant.

Des d'enguany es té en compte els abocaments d'aigües residuals que afecten a la platja, encara que procedesquen de fora del municipi, i pot variar l'obtenció de la bandera.

En la gestió ambiental s'ha de constituir un Comitè de Gestió de la Platja, responsable de les inspeccions en la mateixa. El municipi ha de comptar amb un pla de desenvolupament i ordenació del territori del litoral que ha de respectar la normativa vigent. Així mateix, és fonamental que la platja estiga neta i amb la instal·lació i manteniment de contenidors.

Està prohibit el càmping, la circulació de vehicles i l'accés d'animals domèstics, que es pot acceptar en algunes zones.

Seguretat i Serveis: ha de comptar amb un equip de salvament qualificat i clarament senyalitzat, un equip de primers auxilis identificable i accessible. I al llarg de tota la platja han d'existir accessos fàcils i assegurances per a qualsevol persona.