L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de juliol del 2018

Avui s'inicia l'Iboga Summer Festival, amb un cartell de més de 70 artistes internacionals



Mes de 70 artistes internacionals actuaran al festival que comptarà amb noves zones de serveis i atraccions per als menuts

La sisena edició de l’Iboga Summer Festival comença avui dia 25 a la platja de Tavernes amb el cartell musical més complet fins el moment i amb la participació d’artistes internacionals més ampla dins dels festivals del panorama nacional. 
Des d'avui dimecres, dia 25, fins al diumenge, dia 29 de juliol, Tavernes serà el punt de trobada dels amants de la música Balkan, Swing, Ska i els sons més embriagadors d’arreu del món. Una jornada inaugural oberta a tot el públic i gratuïta serà l’encarregada d’alçar el teló del festival dimecres 25 a les 18 hores a l’espai multiusos del complex de l’Iboga, amb actuacions de grups com Hora del Joglar, El Diluvi o Prozak Soup. 
La presència de Julian Marley, fill del mític Bob Marley, acompañat de la seua banda, The Uprising, arriba aquest estiu a Tavernes per a mantenir viva la flama del reggae. Però no solament Marley, sinó que el festival compta amb un cartell de primeres figures internacionals com Kitty, Daisy & Lewis, The Skatalites, Fatoumata Diawara o Club Dónes Belugas.


Un gran cartell internacional


Un cartell format per més de 70 artistes, de talla reconeguda com Julian Marley, fill del llegendari Bob Marley, i la seua banda The Uprising, o la reconeguda cantant maliense Fatoumata Diawara acostarà la tradició wassoulou, el jazz i el blues que conflueixen per la seua veu i obra.

La llegendària banda alemanya Club Dónes Belugas actuarà per primera vegada a Espanya, mentre el trio londinenc Kitty, Daisy & Lewis ofreceran la seua personal mescla de swing, rockabilly, blues i fins i tot música índia, un referent per a públic, artistes i crítica especialitzada.


cal destacar la presència de The Skatalites, banda creadora del gènere ska, tota una llegenda musical després de 50 anys segueix recorrent els cinc continents. És part d'un cartell que també ho componen bandes com La Caravane Passe, Russkaja, Taiwan MC (Chinese Man Records), New York Ska Jazz Ensemble, General Levy o La Phaze, entre moltes altres.

Un festival diferent i respectuós mediambientalment

Que l’Iboga Summer Festival és un esdeveniment musical diferent és cosa coneguda, sobre tot per l’esperit que mou el festival, la qualitat musical i el respecte mediambiental i la qualitat dels serveis. Així enguany, segons indica l'organització, destaca el gran entorn natural, presidit per la platja, les activitats de dia i de nit amb una variada programació de tallers i xarrades, espais alternatius, una oferta gastronòmica de primera, nombroses millores en els seus serveis i infraestructures i una destacada novetat: Iboga Kids.



Tot això a Tavernes, del 25 al 30 de juliol, quan s'espera que prop de  50.000 melòmans visquen els concerts de primer nivell i les activitats lúdic-culturals a la vora del mar. Perquè Iboga Summer Festival és un festival de referència per als amants de la música balkan, swing, ska i world music, amb la qual s'enriqueix i àmplia l'oferta cultural de l'estiu valencià, segons l'empresa.



I complementes de cultura i art i un recinte ben preparat en serveis

Els assistentes gaudiran de la música i l’art en un recinte de cesped gaudiren de xarrades i tallers lúdic-formatius, com  el d'astronomia i fotografia de llarga exposició, el taller de cuina vegana impartit pel xef Miguel Ángel Sonka o els de sexualitat, parkour o ioga.

I una novetat enguany:  la nova Zona Kids situada en un recinte annex i concebut perquè la família passe unes vacances al costat del mar realitzant activitats tals com a tallers formatius, l'escola de circ, explica contes o jocs aquàtics. Tot açò, junt a un gran desplegament visual, espectacles circenses, performances i decoració.


La organització ha cuidat el recinte fins al mínim detall en els seus serveis i infraestructures: nova zona gastronòmica amb opcions de menjar artesanal de primera qualitat, paelles elaborades al moment i multitud d'opcions per a vegetarians i celíacs.

I zones de relax amb àrees de refresc i fonts d'aigua potable gratuïta. Hi haurà una zona acampada exclusiva amb àmplies parcel·les ombrejades en un sòl verd recentment tallat, accessible per a assistir amb caravana o furgoneta, amb una zona d'higiene personal amb condícies de luxe amb neteja 24h, rentamans amb gel desinfectant i dutxes individuals.

L'organització col·labora amb CEAR (Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat) i ofereix l'oportunitat d'assistir al festival a refugiats perquè visquen una experiència positiva i diferent.  I tot amb el compromís en la cerca de ser un festival verd, conscient i sostenible, amb la col·laboració de Ecoembes en l'eix mediambiental i altres sinergies en els eixos social i econòmic.