L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 1 de novembre del 2013

INFORME: Després de cinc edicions, València renuncia a seguir acollint el Gran Premi d'Europa de Fòrmula 1. Ací teniu alguns dels costos que hem hagut de pagar els valencians i les valencianes.




València ha celebrat cinc carreres de Fórmula 1 des del 2008 amb un cost per a les arques públiques valencianes desconegut donat que la Generalitat mai ha facilitat una xifra tancada i global de les seues despeses. Actualment la Generalitat negocia per a evitar la sanció de la rescissió del contracte (54 milions de penalització segons la versió oficial) que es podria evitar a canvi de la cessió a Ecclestone del material del circuit urbà.

100 milions en el circuit urbà
Mario Flores, conseller d'Infraestructures en el 2010, va admetre que les obres de condicionament del circuit urbà en el Port de València superaven els 89 milions d'euros després de les dues primeres edicions. L'organització eleva la xifra a prop de 100 milions.

A més, després de construir el circuit, la Generalitat ha invertit cada any en el condicionament del traçat i el seu muntatge. El muntatge de la primera edició, el més car, va costar 12 milions d'euros i el de l'última, després d'ajustar els costos, es va aconseguir reduir a 8. 
 

Fins a 27 milions de cànon a Ecclestone només en un any
Un altre dels grans misteris de la Fórmula 1 a València és el cànon que ha percebut cada edició “Formula One Management”, l'empresa que presideix Bernie Ecclestone i que gestiona les finances del mundial de monoplaces.

La Generalitat en una resposta a l'oposició va reconèixer que en el 2012 el cànon va ser de 27.622.424 euros, mentre l'empresa Valmor Sports, propietària dels drets de la F1 a València els quatre primers anys, va revelar el pagament de 18 milions de cànon en el 2008. Entre una edició i l'altra, el pagament a Ecclestone ha anat variant. La Sindicatura de Comptes indica que el cànon en el 2011 era de 26,9 milions.

El negoci ruïnós de la compra de Valmor Sports
La Generalitat amb Alberto Fabra de president va comprar en el 2012 l'empresa Valmor Sports, que havia gestionat la Fórmula 1, participada per l'ex pilot Jorge Martínez 'Aspar', Bancaixa i el president del Vila-real, Fernando Roig. L'operació es va tancar pel simbòlic preu d'un euro però Valmor arrossegava uns deutes immensos. 

El cost de l’operació? En el 2009, després de les dues primeres edicions, el deute de Valmor ja superava els 12 milions. Després d'adquirir l’empresa, el govern valencià va haver d'assumir un deute acumulat de 23,8 milions i fer front al pagament del cànon pendent des de 2009, quan Camps va decidir que la Generalitat fóra copatrocinadora de l'esdeveniment. 
 
Quants diners hem pagat els valencians per aquestes fotos?
La despesa de RTVV
Canal 9 va anunciar al gener de 2010 que retransmetria el Mundial de Fórmula 1 "en llengua valenciana per a la comunitat" i "de forma no exclusiva", doncs tant La Sexta com TV3 donaven el senyal.

La Sindicatura de Comptes confirmava que Radiotelevisió Valenciana es va comprometre al juliol de 2009 a pagar a Bernie Ecclestone 22 milions d'euros més IVA pels drets d'emissió. A part, RTVV va pagar en dos anys 378.000 euros a l'empresa del presentador encarregat de retransmetre, però en castellà, les carreres Víctor Seara.

Així es compren que el deute de la radiotelevisió autonòmica en el 2012, abans del ERE que ha afectat a un miler de treballadors, ja superara els 1.200 milions d'euros.

LES DESPESES EXTRA
Entrades
Les despeses reconegudes per la Generalitat desvetlen que 169.054 euros de fons públics es van destinar només l'any passat a la compra d'entrades de 'paddock club' i altres 1.350 euros en "missatgeria d’enviar entrades".

Cátering i hotels
El pressupost del govern valencià per a la competició de 2012 també inclou la despesa de 230.408 euros en concepte de "serveis de catering", 1.920 euros en "viatge-hotel-avió", 9.007 euros en hostesses o 124.092 euros en "serveis varis", sense més concreció. 
 
-Basat en les dades publicades a la premsa diària