L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 11 de novembre del 2013

Una setmana decisiva per a RTVV. El TSJ s'ha de pronunciar avui sobre el recurs de Compromís



 
El govern valencià del PP i les seues maniobres “d’urgència” han estat fortament rebutjades i contestades al carrer com s’ha vist en les manifestacions del cap de setmana. Entrem a una setmana que sembla molt important, fins i tot decisiva, per a l’evolució del procés:

- El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) s'ha de pronunciar avui sobre les 'mesures cautelaríssimes' demandes per Compromís divendres perquè s’ha fet el nomenament del director general i dels membres del Consell d’Administració de RTVV sense passar per les Corts Valencianes.

- Demà s’acaba el termini per presentar un recurs a la sentència que anul·la l’ERO. Si no es recorre els treballadors han de tornar dimecres al treball.

El full de ruta del govern del PP

Davant això, el full de ruta del govern del PP és clar: divendres el seu grup parlamentari va registrar una proposició de llei per al tancament, de manera que, en el ple ordinari del 27 de novembre es faria la votació. La proposició de llei presentada pel procediment de lectura única no admet cap esmena de l'oposició, amb la qual cosa i gràcies a la majoria absoluta, la llei serà aprovada, publicada al DOGV i executar-se de seguida.

Si recorre la sentència que anul·la l’ERO, no es fàcil que revoque la sentència, però endarrerirà el procés de readmissió fins després del tancament, un fet important perquè evitaria que dimecres els treballadors acomiadats es presenten a RTVV a treballar i amb dues setmanes d’emissions per davant.

El primer pronunciament del TSJ sobre el cas, avui

El decret llei del president Fabra (PP) per a nomenar quatre membres del consell d’administració i el nou director general sense passar per les Corts Valencianes pot implicar un frau de llei. Els partits de l'oposició ho han portat als tribunals i sembla que la més consistent la va activar Compromís divendres, quan els seus diputats van denunciar el Consell del PP per la via penal entenent que en aquest decret llei hi havia prevaricació.

No obstant, la d’efectes més immediats és el contenciós administratiu presentat també per Compromís al TSJ on afirma que no hi ha urgència què justifique el decret que va canviar de llei i per això es demana ‘mesures cautelaríssimes’ per a paralitzar els nomenaments del consell. La demanda d’aquestes mesures exigeix una resposta en el termini d’un dia laborable per part del tribunal. És a dir, que el TSJ s’ha de pronunciar avui sobre aquestes mesures i podria fins i tot anul·lar cautelarment els nomenaments de Fabra.

Per una altra banda, el cap del PSPV, Ximo Puig, ha aconseguit que 50 diputats del PSOE presenten en els pròxims dies un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret llei. La idea va ser llançada abans per Joan Baldoví que buscava recolzaments per arribar als 50 diputats que calen per al recurs, però el PSOE li ha estalviat els maldecaps de gestions en el Congrés.

Es demanarà vot secret el dia 27

El dia 27 els diputats del PP a les Corts Valencia tenen a les seues mans el futur de la televisió i la ràdio pública valenciana. No es confia que trenquen la disciplina de vot, però es coneix que hi ha diputats que no estan d’acord amb les maniobres de Fabra i la forta pressió social pot canviar el sentit del vot.

Per això cal una votació secreta, i és el que Compromís demanarà aquesta setmana perquè els diputats del PP que vulguen votar en contra ho facen des de l'anonimat.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo recordo com varen votar sí a la guerra del golfo, no sols diputats, inclòs els concejals i concejales del Pp. No confie en cap de eixe niu de aprofitats

Democrates Valencians ha dit...

Ojala una bofetada legal es tombe d, esquena i es coloretje la cara mes si cap . Des de Democrates Valencians apoiem qualsevol messura per a parar este desficaçi .