L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 12 de novembre del 2013

El taller “Generant idees de treball de forma cooperativa” s’ha realitzat aquest matí a la Casa de la Cultura




Joan Carles Cambrils i Camarena, economista, professor en el Departament d’Economia i Ciències Socials de la Universitat Politècnica de València, Campus de Gandia ha estat l’encarregat d’impartir el taller on han intervingut a més, el regidor de Foment Local de l’Ajuntament de Tavernes, Josep Llàcer, com a moderador Pau Pérez, del Cercle Euram de la Safor. 

El taller ha estat una activitat emmarcada dins del conjunt que l’Ajuntament de Tavernes i la Universitat Politècnica de València, Campus de Gandia, han organitzat per potenciar la difusió d’idees i accions vinculades amb el foment de l’activitat econòmica i l’emprenedoria en la ciutat. 

L’explicació de Joan Carles Cambrils s’ha desenvolupat en diverses parts, ben diferenciats, una sobre bones idees, una part pedagògica sobre com generar idees, una metodològica que ha tractat com treballar amb idees i en equip i una part d’aplicació de la metodologia en casos concrets escollits pels participants del taller, però treballant en equip. 

Les activitats programades en el Primer Cicle d’Economia i Territori a Tavernes disposen de casos d’èxit i experts de les diferents matèries relacionades amb la creació de microempreses, recerca d’idees de negoci, cooperació i economia del bé comú. La idea de fons del cicle consisteix en la creació de xarxes de treball cooperatiu i innovador arrelats en el territori de Tavernes. Cada mes es programa una activitat i es deriven altres reunions i formació dels distints grups de treball en la ciutat. 
-


1 comentari:

GORDON GEKKO ha dit...

Jo crec sincerament que s'hauria de simplificar molt més la tramitació i la fiscalitat aplicable als nous negocis. Espanya és un dels estats on més dies es necessiten per obrir un negoci, on més car és i on menys ajudes es donen ( i les que s'aproven no es paguen).

En temps de crisis en els que estem és imprescindible el foment de noves empreses que generen ocupació i per això fan falta emprenedors que intenten portar els seus projectes endavant. Les idees estan molt bé però porte 15 anys sentint dels polítics que es reduirà la burocràcia necessària per obrir un negoci (lo de la ventanilla única s'ha vorà promés 40000 voltes)i es tarda més de 70 dies en obrir un negoci a un cost molt per damunt de la mitjana europa. A alguns països europeus es tarden 2 dies.

En tot cas aquests tipus de tallers són una eina eficaç i util per a l'intercanvi d'idees i experiències. I això enriquix la perspectiva del futur emprenedor.