L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 58.552

dilluns, 11 de novembre del 2013

L'ajuntament retira les palmeres mortes pel morrut roig

L’Ajuntament està procedint a retirar de la via pública les palmeres mortes per l’atac del morrut roig. Poc a poc, perquè és una tasca complexa on intervé maquinària pesant, es van tallant les palmeres, un procés que s’ha de fer en dues o tres voltes perquè l’estípit són llargs. 

El vídeo, de vora sis minuts de durada, és un resum de tot el procés, car tallar per complet una palmera és cosa de prou més d’una hora entre preparació, tall, posar en el camío... Una tasca gens habitual que el vídeo permet vore, alhora com comprovar-ne la complexitat, cosa que ha obligat a llogar una grua com ajuda als mitjans que disposa l’Ajuntament. 

No cal ni dir que la mesura augmenta la seguretats per als veïns en evitar possibles problemes per vents forts.
   

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que les palmeres mortes son un perill.
Per què no les lleven del tot? En la carretera hi ha unes quantes que estàn tallades pel mij i no les lleven.
No se si està previst però l'ajuntament tindria a plantar altres arbres al lloc on estaven les palmeres que ha mort el morrut.
Tallen palmeres i planten res.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Poc a poc. Que la processó és llarga i el ciri curt.