L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 27 de novembre del 2013

El PP aprova tancar RTVV enmig de crits de “no teniu vergonya”

La majoria absoluta del PP a les Corts Valencianes (49 vots contra 42) ha servit per a aprovar la llei de liquidació de RTVV. La decisió serà publicada al Diari Oficial i, a partir de demà, ja es podria acomplir el tancament. 

El ple ha estat molt tens, i després de la votació final el públic assistent ha cridat “no teniu vergonya!” al grup del PP. Els diputats de l'oposició s'han girat d'esquena a la mesa de la cambra i han fet costat al públic, en senyal de protesta. 

Les protestes han continuïtat a l'exterior amb una concentració dels treballadors demanant la dimissió del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, per l'aprovació de la llei que liquidarà la ràdio i televisió públiques del País Valencià.

El portaveu del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha dit en el debat que el tancament de RTVV és una "decisió molt dura" però que el govern valencià del PP va voler salvar l'ens amb l'ERO que la justícia va anul·lar. El síndic popular ha responsabilitzat l'oposició d'aquesta decisió i ha dit que "han estirat tant la corda que al final s'ha trencat i ja no hi ha recursos ni temps per poder lligar-la".

El diputat socialista Josep Moreno, ha assenyalat que es tracta d'una "derrota històrica dels valencians com a poble" i que el PP "menteix" quan diu que és insostenible i ha preguntat perquè totes les autonomies governades pel PP tindran televisió pública excepte el País Valencià. 

Compromís anuncia accions jurídiques i demana la dimissió de Fabra
El síndic de Compromís, Enric Morera, ha anunciat que el seu grup presentarà una acció de responsabilitat patrimonial contra la junta d'accionistes de RTVV (el govern valencià) perquè respongui amb el seu patrimoni per aquest tancament. Morera ha recordat el cas de Ràdio Mallorca i ha dit que anirà als jutjats de seguida que s'aprovi la llei.

El portaveu de la coalició ha afegit que Fabra ha de dimitir "per no haver pogut gestionar una situació de dificultat" i per "no continuar fent mal a la nostra autonomia"




El portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ignacio Blanco, ha dit que RTVV "és, era i serà necessària". Blanco ha remarcat que si bé la llei de creació de RTVV va ser aprovada per unanimitat l'any 1984 ara el PP aprova en solitari el tancament de l'ens. Blanco ha afegit que no es tracta "d'una decisió difícil, el més difícil és negociar". El portaveu adjunt d'EUPV ha assenyalat que es tracta d'una decisió "precipitada" i que es durà endavant "gràcies a una majoria vergonyant".