L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 de novembre del 2013

Enric Morera i Mònica Oltra participen en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.




Morera i Oltra han intervingut al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània que comptava amb la presència dels diputats de Compromís, el  Síndic de Comptes, Rafael Vicente Queralt, el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morota, el president de la Cierval, José Vicente González i el secretari general de CCOO PV, Paco Molina, entre altres empresaris. 

Morera i Oltra han destacat que Compromís serà la primera formació política de l’Estat espanyol que triarà les candidatures en "elecció oberta de la ciutadania" en primàries, essent aquest el primer tema tractat.

El calendari de les primàries el marcarà "el temps que necessita el diàleg per a arribar a un acord" ja que, segons Oltra, en la formació hi ha diferències d'opinió, cosa que veu com a sana "perquè si no, serien monolítics"..


Morera ha afirmat que no fugirà de cap responsabilitat i tots els que participen del projecte de Compromís estaran allí on els pose la ciutadania, "siga el primer, el segon, el tercer o el lloc que ens toque". "El voteu-me a mi i deixeu-me sol s'ha acabat", ha advertit Enric Morera, qui ha agregat que tant ell com Mònica Oltra estaran on les persones que participen en el projecte de Compromís els situen.


El segon gran tema explicat durant la intervenció en el Fòrum ha estat econòmic, on s’han posicionat per un canvi de model econòmic i democràtic. Morera ha exigit "un pla d'emergència" per recuperar el deute històric de més de 13.000 milions d'euros que té el País Valencià.




S’ha mostrat a favor que el Govern "faça una quita" i es renegocie el deute perquè, considera que es paguen interessos d’usura i damunt, els valencians no podem pagar 1.320 milions d'euros d'interessos.


Sobre RTVV Mònica Oltra ha manifestat confiança en què el Consell parle amb els treballadors. "Almenys que dialoguen, que això és gratis" ha assenyalat Oltra, qui ha assegurat que Compromís seguirà lluitant perquè no es tanque RTVV i ha criticat que s'haja convertit una televisió pública en una "televisió governamental".




Morera ha destacat que són molts alts els costos de tancar RTVV i és una decisió que cal reflexionar i ha demanat al Consell sentit comú i consens. "Estem disposats a fer esforços i sacrificis i assumir la nostra responsabilitat per a evitar que es faça el que s'ha anunciat".
Un altre tema tractat ha estat la corrupció, on Compromís reclama una nova cultura política i democràtica i que els jutges tinguen més instruments per a combatre la corrupció. Segons Oltra, que més de 40 diputats del PP hagen demanat l'indult per a un exdiputat condemnat per corrupció -en al·lusió a l'exalcalde de Torrevella Pedro Ángel Hernández Mateo- denota clarament la lluita entre els poders executiu i judicial i ha demanat que la Llei de l'indult, que és del segle XIX, es canvie i tracte la corrupció com qualsevol altre delicte.




I dins dels agravis podem igualment esmentar que s’ha reclamat que la Ford d’Almussafes, tinga la seua seu fiscal a les terres valencianes, quan actualment la té a Alcobendas (Madrid). 


Per cert, i dit de passada, a la seua pàgina web hem pogut llegir: Si medimos FORD ESPAÑA SL por su facturación, ésta se sitúa entre las 25 principales empresas de MADRID”. És a dir, les ajudes i tot el demés ho paguem els valencians – també és cert que ocupa a gent d’ací- però els impostos i tot el demés, domicili fiscal inclós,  se’n va a Madrid.
-