L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 26 de novembre del 2013

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: un nou fracàs i ridícul a Madrid del president Fabra, que torna a demostrar que no pinta fava.

¿A què ha anat el president de la Generalitat, el sr. Fabra, del PP,  a Madrid? Sembla ser que només a ofrenar noves glòries no a Espanya sinó a Rajoy. Malgrat el gran desplegament de tots els consellers i conselleres, càrrecs i subcàrrec, per acompanyar i escortar l’Honorable, la conferència a la “Villa y Corte” deixa ben clar que no ha servit per a res als valencians i valencianes.
  
Qualsevol especialista en llenguatge corporal s’ho haurà passat “pipa” mirant les imatges a la televisió: Fabra parlant, fent manifestacions a la premsa i Rajoy, inclinat cap al costat contrari d’on seia el president valencià i amb la mirada també cap a eixe costat. No mira Fabra, no atén Fabra, no fa cap signe de prestar-ne atenció i deixa clar que no comparteix el que ¿escolta? (és que fins i tot dubtem que l’escolte).

Tot una declaració “corporal” d’allò que pensa: “no el recolze a vosté, Sr. Fabra, no m’interessa allò que em diu, ni m’interessa ni m’importen els problemes que teniu a València”. No està amb Fabra i una vegada més es visualitza el que tothom sap: a Madrid i València està més sol que la una.  Les imatges de Fabra i Rajoy ens parlàvem clar, massa clar del que pensa Rajoy sobre Fabra, sobre la Generalitat i sobre els valencians. Només li faltava dir: estàs tardant encara massa a tancar la porta de l’autogovern, desmantella de pressa l’autonomia valenciana que s’acosta el 2015.

De la parafernalia d’imatges que ens han oferit les televisions, una cosa si que ha quedat ben clara: la conferència d’aquest matí a Madrid no ha servit per a res, excepte per a demostrar que Fabra no val, que es incapaç de dirigir el govern valencià i de defensar els mínims interessos dels valencians i les valencianes.

Perquè realment ¿què ha anat a fer Fabra a Madrid? No ha reclamat res, no ha defensat cap dels nostres interessos, no ha pegat el colp damunt la taula per dir les veritats de la situació econòmica del nostre poble i a què es deu, o si voleu en altres paraules, a exigir l’aprovació de la reforma de l’Estatut que millora el finançament de les nostres terres, a reclamar amb veu ferma i poderosa que es pague el deute històric que té l’Estat espanyol amb el nostre País Valencià, un deute de 13.000 milions d’euros segons va  dir l’informe dels mateixos experts triats pel govern valencià del PP.

Una conferencia apàtica, desnodrida de continguts de pes, mancada de reivindicacions com caldria esperar en un president que cada dia que passa és més president del PP i menys president dels valencians i valencianes. Hem assistit a la posada en escena d’un mandatari nugat de peus i mans a la voluntat del seu partit, el de Madrid, obedient a allò que diu vol i mana el seu partit a Madrid, oblidant qui és i què representa.

I amb tristesa hem constatat una cosa que, cada dia és veu més i és més sabuda: Rajoy pot estar content, perquè ha confirmat una vegada més que Fabra i el seu partit només són una sucursal de  tercera fila, una sucursal de "províncias" del PP de Madrid.
-