L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 24 de novembre del 2013

L’Església immatricula al seu nom l’ermita de Sant Llorenç quan està registrada a favor de l’Ajuntament des de l’any 1976. Tavernes pot perdre aquest bé municipal per l’actuació unilateral de l’Església.



El rector titular de la parròquia de Sant Pere Apòstol, José Vicente Calza, va sol·licitar al Registre de la Propietat el 22 de novembre del 2011 la immatriculació a nom de l’Església de l’ermita de Sant Llorenç ubicada al Racó Joana.

L’Ajuntament de Tavernes es va trobar amb aquesta sorpresa quan aquest fet li va ser comunicat pel Registre de la Propietat de Tavernes el mes de febrer del 2012: és a dir, la immatriculació a nom de l’Església de l’immoble situat a la parcel·la 67 del polígon 27. Les comprovacions confirmaven que era l’ermita de Sant Llorenç quan es dóna el cas que l’ermita es troba ja immatriculada a nom de l’Ajuntament des del dia 1 de setembre de 1976.
 

 Ara haurà de ser el plenari, que té les potestats sobre la defensa del Patrimoni Local qui prenga una postura per pleitejar contra aquesta decisió del rector de Sant Pere, José Vicente Calza, actuant en nom de la Santa Mare Església. ¿Defensaran tots els regidors els interessos generals de Tavernes? és la pregunta que ens fem o ¿hi haurà regidors que preferiran posicionar-se a favor de l'interés particular de l'Església? Segurament al plenari de desembre ho sabrem.

Temps tindrem per anar esbrinant coses però ja d’eixida ens preguntem: ¿A qui del poble va comunicar el rector la seua intenció? Va intervindre alguna persona del poble en el procés? ¿Algú del poble va assessorar o va dir al rector els passos que havia de seguir?  ¿Si ho sabia algú/una per què van callar? Ens comenten que el rector va tindre en tot moment l'assessorament legal de persones molt, molt pròximes al Partit Popular.

Un tema que donarà molt a parlar segurament. Com va donar a parlar el procés de l’Ajuntament d’Alzira contra la immatriculació de l’ermita de la muntanyeta del Salvador, que per cert va perdre l’Ajuntament.

Immatricula que alguna cosa quedarà per als ciutadans

I què es això de la immatriculació? potser es pregunteu. La Llei Hipotecària espanyola, redactada en plena dictadura franquista, i modificada en  el 1998 pel govern del PP de José Maria Aznar va permetre a l’Església, i només a l’Església, inscriure lloc de culte i altres propietats no registrades. 
La reforma va mobilitzar els ecònoms de les diòcesis, que arribaren a contractar aparelladors i personal tècnic, i l’Església va registrar al seu nom 4.500 propietats, segons fonts dels registres de la propietat, algunes tan notables com la Mesquita de Córdova, Patrimoni de la Humanitat, que va fer en el  2006 per 30 euros.
 
El registres només va caldre del requisit d’una certificació del bisbe, cap obligació d’edicte públic i sense pagar cap impost de transmissió patrimonials. Els ciutadans de Córdova s’assabentaren en el 2009 que la mesquita no era del poble ni de la ciutat, era del Bisbat mitjançant un acte que li havia costat 30 euros.


L’acte d’immatricular des del 1998 ha provocat molt de revolt en pobles de la geografia espanyola perquè han vist que béns que pensaven eren seus, del poble, han passat a mans del bisbat, com sembla vol fer el rector de Sant Pere Apòstol.


En poques paraules: no podem deixar de dir i ben fort que això és un privilegi – no ho té altra religió- més propi de segles passats i de l’Antic Regim que no els que hauria de contemplar un Estat modern, democràtic i aconfessional, com diu la Constitució que és l’espanyol.


Desconeixem l’espoli de l’Església als ciutadans


El Registre de la Propietat no dóna detalls de l’espoli legal fet per l’església des del 1998, perquè les immatriculacions les realitza a nom de diverses institucions. Només hi ha un informa del Parlament de Navarra que fa un recompte de les immatriculacions en tots els jutjats de la regió entre 1998 i 2007, concloent que l’arquebisbat havia registrat 1.086 bienes.
També podeu consultar aquest reportatge detallat


-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Como siempre la Iglesia de hoy hace lo que condeno siempre Jesús.
Son sepulcros blanqueados, llenos de codicia. Más pronto que tarde con su gula por lo ajeno acabaran cavando su propia tumba. Se ve que la cupula eclesial no entendio la frase "Al Cesar lo que es del Cesar y a Dios lo que es de Dios".
Por otra parte, si ASNAR permitio la inmatriculación, RAJOY permitirá la asignatura de religión en la selectividad: Forma typical spanish de entender el Estado aconfesional. Boicot a la Iglesia.

Bello, bello ha dit...

Forasters vindran que de casa ens tiraran.

Mireu si Tavernes com a poble està matriculat. O dic per les glorietes, les places els carrers.

Es cert el que diu l'anònim primer: MI REINO NO ES DE ESTE MUNDO. Por eso cojo las propiedades, dice el cura que no cura a nadie.

Ja podeu fer campanyes d'esxpropiació, perdó d'evangelització. Ara entanc que bons crsitians no vulguen anar.

Anònim ha dit...

Doncs, en pareix molt be el que han fet. Ara la llei que es modifique, per a que aquestos inmobles pagen IBI i tots tan contents. Si no ho fan seran "complices" de l'expoli al poble

Lo mío es mío y lo de todos, también ha dit...

Tinc entés que passa el mateix amb la del Calvari, és així Cotorra? Saps si fins i tot aquesta bona gent ha intentat (i ho ha aconseguit) immatricular els voltants (muntanya del mur de defensa inclosa)? Podries donar-nos informació al respecte? Gràcies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens van arribar, fa uns mesos, remors que això volia fer la parroquia, després la cosa es va callar, i la situació actual la desconeixem.

Anònim ha dit...

Entre el PP que ho mou i ho prepara quan mana i el PSOE que quan governa no toca res i es caga amb els pantalons si ha dir alguna cosa de l'esglesia, si que estem aviats amb poca roba!
I davant tant de mangoneo, com per exemple la religiosa católica com asignatura obligatoria, ningu presenta un recurs d'insconstitucionalitat en afectar l'acofensionalitat de l'Estat?
Això es de vergonya!

Anònim ha dit...

Si hay algun partido peor que el PP es el PSOE, es la falsa izquierda, que va de progresistas cuando lo único que pretenden es progresar ellos. ¿A que estaban en los últimos años que gobernaron a favor de la banca y los especuladores? ¿Por qué no derogaron esa norma? ¿Porque no denunciaron el Concordato con la Iglesia que les da MUCHOS PRIVILEGIOS ¿Por qué no fuerón más firmes en otras cosas? Ni estan, ni se les espera. Simplemente engañan al pueblo. Prueba es que estan esperando a que les caiga el poder sin hacer nada. Para acabar como Felipe G. mejor no votarles.

GORDON GEKKO ha dit...

No sólo de pan vive el hombre. Con la Iglesia hemos topado.

1)Amarás a Dios sobre todas las cosas. Previo pago de la misa correspondiente
2)No tomarás el nombre de Dios en vano.....salvo para escriturar.
3)Santificarás el dia del señor...marcando la casilla en la declaración de la renta
4)Honrarás a tu padre, atu madre y al fondo de inversión de la Conferencia Episcopal.
5)No mataràs......això ho deixem així.
6)No cometerás actos impuros....que para eso ya está la Iglesia.
7)No robarás......al rico porqué suelen ser buenos cristianos y dan buenas propinas.
8)No levantarás falsos testimonios y mentiras....que con la COPE nos servimos y sobramos.
9)No consentirás pensamientos impuros....que para eso ya está la Secretaria de Finanzas de la Conferencia Episcopal.
10)No codiciras los bienes ajenos excepto si son para la Iglesia.

Jo sóc dels que crec que el nou Papa farà una bona llavor. El que passa és que necessitarà molt de desengrasant per llavar tota la mundicia que hi ha al Vaticà. Tants anys allunyats dels fidels passen factura. L'egocentrisme ha aplegat a tal extrem que semblaven una SICAV en lo econòmic i un partit en lo polític.

Señor, perdónalos. No saben lo que hacen

Anònim ha dit...

Si al final querran hacernos creer que el trozo de tierra donde esta la ermita es de la iglesia porque Dios creo el Mundo.
Ninguna subvención a la iglesia. O los meapilas beatos de la Vall hacen reflexionar a esa "cura vengador" o a la Iglesia de la Vall "ni agua".

Anònim ha dit...

Si, perdona los Senyor, encara que si que sàpiguen el que fan.
Clar que ho saben, i pensaran que el que es millor per a la Església catòlica es el millor per a els creients i els altres, que es converteixen o es fastidien per incrèduls