L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 23 de novembre del 2013

Saqueig a RTVV: Denuncien el saqueig fet pel PP de forma sistemàtic en RTVV els darrers anys. Es demana una comissió d'investigació



Tombola
En RTVV “s'han practicat sobrecostos de forma contínua” encara que “són pecata minuta comparats amb el que cobraven les grans estrelles, algunes d'elles relacionades posteriorment amb el finançament il·legal del PP” ha apuntat Josep Moreno, diputat del PSOE en la Comissió de Control de RTVV. 

S’han especificat casos com el de José Luís Moreno i la seua productora Adriática, amb un contracte signat per 2.025.770 euros més IVA pel programa “Planta 25”, fa sis anys, que constava de 58 capítols i ningú recorda per la poca durada i horari. Com a comparació, eixe mateix import s’ha pagat ara per 487 hores de magazins, concursos i programes en hora de màxima audiencia.

També són incomprensibles els sous pagat a determinades persones, cas del contracte signat amb Jesús Pérez Mariñas, que cobrava 6.000 euros per cada assistència a Tómbola, i a més rebia 1.000 euros per parlar de la vida privada de la gent en el programa diari “Matí, matí”, o siga 5.000 euros a la setmana.

 Un altre exemple és el de María Abradelo, que en el 2002 cobrava 270.000 euros més IVA per presentar programes indeterminats, mentre que les presentadores de RTVV, com és el cas de Fani Grande, acomiadada per l’ERO, no arribaven als 2.000 euros mensuals, o de Xelo Miralles, que amb programa inclós no arribava a 3.000 euros.

Però si amb aquestes xifres no hi ha prou, caldria parlar dels diners públics que usaven els directius de la cadena, un ús poc explicable, amb dades tan cridaneres com que l’aleshores director de Ràdio 9, Volstein, carregava extres d'habitació en un hotel d'Alacant per tres dies per valor de 1.666 euros, o el de Víctor Llanes, qui carregà a la sotsdirecció econòmica de RTVV una estada en un hotel de Miami entre el 29 de desembre i el 2 de gener de l'any 2000.
Maria Abradelo
 Sobre els sobrecostos dels programes, es devetla que el preu mitjà per hora de producció audiovisual és de 5.617 euros. No obstant, el contracte del programa emés fa uns deu anys, “Dame un beso” es pagava 60.585 euros més IVA per cadascun d'ells, més de 10 vegades el preu de mercat.

També s’indica “proves dels suborns” que es pagaven a periodistes en forma de sous extraordinaris, com els 6.000 euros que rebia Carlos Dávila per presentar un programa o els viatges en primera classe dels convidats a la tertúlia d'Isabel Durán amb tot pagat.

“Nosaltres pensem que és només la punta de l'iceberg que expliquen els 1.200 milions desapareguts de RTVV i per açò hem demanat una comissió d’investigació” ha informat el diputat que ha indicat que el saqueig s’ha fet sobre tres eixos: sobrecostos, més grans inclús que els aplicats als grans esdeveniments; contractes inexplicables amb persones que no justificaven en cap cas els honoraris que se'ls pagaven i l'abús de les despeses de les línies de diners públics a les quals accedien alguns directius per a portar endavant la seua labor.

El PP estaría organitzat la destrucció i desaparició de les proves que demostrarien els quasi 1.300 milions desapareguts de RTVV, segons ha dit el diputat socialista Josep Moreno, i tota la pressa per tancar la televisió i disoldre l’empresa és per evitar el control i fiscalització dels documents i contractes.  ¿Per què els valencians han de perdre la televisió pública si son ells qui han saquejats els 1.300 milions? es preguntava.

El PSOE ha demanat una comissió d’investigació per auditar fins l’última factura i el darrer contracte i ha assegurat que el PP ha encarregat al “quintet de liquidadors” no nomes recuperar el control polític de RTVV sinó "recuperar el control dels documents", cosa que explicaria els registres als treballadors en eixir del treball.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això és el que ara se sap de coses que ja han passat. La democràcia que tenin és de tan baixa intensitat que ara mateix en altres aspectes de la nostra societat estàn passant coses semblants i no ens assabentem, o el que és pitjor, no volem assabentar-nos, despres, una vegada passades, queda el sofridet: això com hs pogut passar?. La prevenció seria la sol·lució, però fins que no ens arremangem i tirem tots del carro no hi ha sol·lució. Recordeu el projecte de presupostos generals de l'estat espanyol i veieu que mal pararts eixim els valencians, i si voleu més feu una ullada als presupostos de la generalitat valenciana i veieu com ens va als de Tavernes.