L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 de novembre del 2013

El director general imposat pel PP en RTVV es reafirma en el seu paper liquidador i no respon cap pregunta de l'oposició


EL PP ha dut a la ruina RTVV amb 1.200 milions de deute

El nou director general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), Ernesto Moreno, imposat provisionalment per decret del Consell, es va presentar ahir en les Corts com a encarregat de “conduir l'entitat en uns moments complicats” cap a la liquidació.

Moreno ha comparegut en la comissió de control de RTVV com a candidat del PP a la direcció general de RTVV i ha assenyalat que per la seua "formació i experiència com a gestor d'empreses en diferents sectors d'activitat" estàva convençut que podia "dur a terme aquesta tasca de la forma més eficaç i tenint com a prioritat la preocupació pels treballadors". Així mateix, ha justificat el seu nomenament per qüestions d’urgència.

Ernesto Moreno ha mostrat el seu agraïment al Consell per la "confiança dipositada en ell", i ha agregat que és "la mesura més dura i la més difícil" en la seua vida laboral i ha anunciat "complirà amb la legalitat mitjançant el diàleg amb les parts implicades i intentant evitar el major perjudici social i emocional per a tots".


A partir d'ací, el director general imposat per decret llei no va respondre a cap de les preguntes que li ha formulat l'oposició. No va dir quan s'apagarà el senyal de la cadena, ni quina ha fet des que va assumir el càrrec fa set dies que justifique la urgència del seu nomenament. Ni ha avançat com aplicarà la sentència que anul·la el ERE i obliga a readmetre a mil treballadors. Ni quant pensa pagar en indemnitzacions als prop d'1.700 acomiadats per a tancar l'empresa pública.

Per no aclarir, no va aclarir si RTVV ha rebut instruccions de la Generalitat para no gravar aquesta vesprada ni emetre el diumenge la partida de pilota en el trinquet de Sueca, una partida que la oposicion afirma que s'ha censurat per a evitar que reflectesca protestes contra el tancament de Canal 9 com les que es van produir en el trinquet de Piles.


 El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha qüestionat la legalitat del decrete llei del Consell que nomena a Moreno com a director general de RTVV. "El seu nomenament és nul", ha indicat, i ha recordat que el seu grup ha recorregut la decisió del Govern valencià. Així mateix, ha apuntat que la setmana que ve podrà ser nomenat director general de RTVV, i el PP, a la següent, donarà la "sentència de mort" a la cadena amb l'aprovació de la proposició de llei, encara que ha preguntat que "si hi ha algú que encara pense, que reflexione" per a evitar el tancament.


Morera ha dit sobre el director general que, "de bon gestor, gens", com demostren els informes de la Sindicatura de Comptes sobre la seua actuació com a administrador en el Palau dels Arts, d'on va percebre 30.000 euros com a indemnització quan es va anar a Teatres de la Generalitat. Segons Morera, el tancament de RTVV es durà a terme des d'una adreça sorgida d'una prevaricació i és molt possible que done lloc a "una fallida fraudulenta".

Us oferim un enllaç on podeu escoltar integra la intervenció del sindic de Compromís. Més clar, aigua:   clica ací.


El diputat Josep Moreno, del PSOE considerava que no complia amb la idoneïtat ni el requisit bàsic per a estar allí. El socialista ha lamentat que el pas per la comissió és un "paripé" i li ha advertit, que "se li està posant cara de banqueta; vaja amb compte amb el que signa".
 
Per la seua banda, el portaveu d'Esquerra Unida (EUPV), Ignacio Blanco, ha reflexionat sobre la condició de "sicari", "pistoler" i "mercenari" i ha comparat a Moreno amb "el senyor Llop", un dels protagonistes de la pel·lícula de Tarantino Pulp Fiction. "Li han encarregat liquidar" RTVV i als seus treballadors i "fer desaparèixer el cadàver de RTVV, com el senyor Llop", ha dit Blanco.

Cap de les preguntes de l'oposició trobava resposta i el director general s'ha excusat per a no contestar-les en què porta solament set dies en el lloc i ha reconegut que no s'ha ocupat de la situació de RTVV en el si de la FORTA, la federació de televisions autonòmiques, de les emissions, dels contractes o dels compromisos de publicitat.
-