L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 28 de setembre del 2013

El BOP de la província publicava ahir l’aprovament del Pla d'Ocupació que, a e Tavernes, permetrà contractar 80 desocupats a partir del 31 de desembre.


La relació de pobles per als quals la Diputació destinarà ajudes per a finançar aquest Pla d’Ocupació, inclou Tavernes al qual se li destina una ajuda-subvenció de 30.000 euros. És la mateixa quantitat que va aprovar destinar Tavernes en un passat plenari, i la mateixa quantitat que ha de destinar la Generalitat (esperem), donat que el Pla d’Ocupació es paga a parts iguals entre les tres entitats. 

En el cas de Tavernes, la previsió és que les empreses local puguen contractar 80 desocupats en unes condicions avantatjoses per a elles, en ser un pla subvencionat. En el nostre cas, serien 90.000 euros en total els destinats al pla. 

Fins ací, tot sembla clar i sense cap problema. El problema potser vinga– com ja vam avançar en un article ací mateix fa prou mesos- en que no hi haja prou empreses locals perquè puguen o vulguen contractar eixos 80 desocupats, ajudes institucionals incloses. Però això serà un tema que ja vindrà.

Si que ens ha estranyat i també preocupat - si no ho interpretem malament- comprovar com la Diputació de València, al contrari de la d’Alacant, en el BOP d’ahir no ha aprovat ni ha publicat les bases reguladores de les ajudes a la contractació del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes (¡Per nom que no es quede. Els fets ja els vorem!). 

En altres paraules, la diputació d’Alacant -si no ho interpretem malament- ho ha publicat com a cosa pròpia i durà a cap la gestió els pobles d’aquella “província”. La de València no, i cada poble ha d’establir com una espècie d’ordenança, aprovar-la en el plenari (el pròxim del dia 7?), remetre-ho al BOP i que es publique cosa que tarda un temps; exposició publica per al·legacions; tornar a publicar en el BOP el text definitiu i començar la contractació que ha d’estar feta abans del 31 de desembre. ¿Hi ha temps per tot això? En teoria sí, apretadet i de pressa i corregudes, i després que els ajuntaments de la “província” de València assumesquen tota la gestió.
CONFLICTES INTERNS

I tot això perquè? Pensem si la Diputació de València no hauria pogut aprovar i publicar en el maeix BOP eixes bases i que els ajuntament les feren seues i evitar-se tota la tramitació que ara els ve damunt. 

Com tot el món sap, el president “provincial” del PP, el senyor Alfonso Rus alcalde de Xàtiva i president de la Diputació, no està per la tasca del Pla d’Ocupació i va manifestar que no anava a participar-hi i culpava a la Generalitat perquè no pagava. De fet, Xàtiva no apareix en la relació de pobles que tenen aprovada ajuda i de Vinalesa es passa a Xeraco i es bota eixa localitat. 

En el fons... ¿no serà tot les lluites internes del PP – tot el món sap que entre Fabra i Rus no hi ha molta sintònia, per no dir-ne gens? Unes lluites que van eixint a la llum tal com avança la legislatura i les enquestes són cada volta més catastròfiques. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I en quines empreses preteneu colocar a la gent?Per desgracia per a tots els vallers no hi han empreses on puguen colocar la gent

La Cotorra de la Vall ha dit...

Una pregunta molt mal feta.
Ens preguntes a nosaltres i no pretenem col·locar a ningú, no es missió de La Cotorra, i de tota manera la pregunta correcta seria:
¿Com pensa l'Ajuntament col·locar a la gent, en quines empreses? Però tot l'Ajuntament, tots els partits junts, que això es un pla conjunt.

Per tant, eixa pregunta caldrà fer-li-la també al PP perquè quant sense dir res a ningú, van voler fer-se propaganda i com a cosa del seu partit van presentar el Pla en la Casa de la Cultura, foto inclosa amb la transfuga, van dir que tot estava clar i que tot estava controlat i que això anava a solucionar part de l'atur del poble.

Caldrà demanar-los, encara que siga per favor i en bé del poble, que ens diguen quina solució tenien.
Suposem que no cap per molt que ho digueren i els fets vorem a qui donen i lleven raons.

T'aconsellem que busques i lliges el que diguerem aci a La Cotorra aleshores sobre el pla i que, NO VOLDRIEM, que passarà: les empreses no es tiraran totes de cap a contractar si nomes els toca poc més de mil euros per treballador.