L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 28 de juny del 2013

Si es tracta del castellà, intervé l’Estat i si es margina i s’ataca el valencià, el Govern de Rajoy diu que és un problema de l’ autonomia.



 
El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví i el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, s’han reunit amb el ministre de Cultura, Educació i Esports, Juan Ignacio Wert, per a manifestar-li les discrepàncies dels defensors de l’ensenyament en valencià cap a la LOMQE. 

La reivindicació lingüística de Compromís ha estat reforçada per Escola Valenciana i els dos, amb dades objectives, han demostrat que la LOMQE de Wert no pot ser una bona llei "perquè no garanteix ni dóna solució als 14.000 xiquets i xiquetes que volen estudiar en valencià i no poden perquè la conselleria no vol". 

"La llei de Wert té voluntat de garantir l’ensenyament en castellà, siga on siga i encara que siga a un alumne, però no contempla la defensa de les llibertats democràtiques més bàsiques de milers de famílies que volen que els seus fills i filles tinguen una educació pública, de qualitat i en valencià" ha afirmat Baldoví després de la reunió amb el ministre Wert. 

Sobre l’ensenyament de les demés llengües oficials, el ministre s’ha tret el problema de damunt i ha dit que això és un problema de les autonomies. O siga “si es tracta del castellà, intervé l’Estat i quan es margina i s’ataca qualsevol llengua oficial de l’estat, el Govern diu que és un problema de les autonomies”. 
 
Sembla increïble però així és. L’Estat que ha reservat 5 milions per garantir l'atenció individualitzada en castellà i que garantirà el dret de les famílies valencianes a triar l'ensenyament en castellà, en canvi deixarà sense atendre 14.000 alumnes que demanen el programa en valencià. 
 
I el que diu la Constitució sobre el respecte, defensa i potenciació de les demes llengües perquè son patrimoni cultural de tots els espanyols.... això en el PP s'ho passen pel forro. Això si: ells són els vertaders i únics defensors de les senyes de identitat valenciana i del valencià. De boqueta, de fet res.
-