L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 de juny del 2013

El PP i la regidora expulsada d'EUPV presenten un contenciós-administratiu per vulneració de drets fonamentals. La defensa la durà José Elena, exregidor del PSOE de Tavernes


Avui dimarts és el dia que han escollit el PP i la regidora Karina Vercher per a presentar el contenciós-administratiu en el Decanat dels jutjats de València per al seu repartiment a un dels 10 jutjats que hi ha. Es demanaque s'anul·le el plenari que va desestimar la votació de la moció de censura i que es convoque una nova sessió plenària per a reprendre aquesta moció.

José Elena, advocat i exregidor del PSOE de Tavernes, serà qui duga el cas del PP i de la regidora expulsada d’EUPV, Karina Vercher, en el contenciós administratiu contra la moció de censura que no va arribar a votar-se el passat dia 19 a Tavernes, segons publica avui Las Provincias.

Aquest advocat va ser regidor del PSOE en la passada legislatura i, segons les manifestacions que ha realitzat a aquest mateix rotatiu, considera que no es pot limitar l'exercici dels drets fonamentals i que “com a professional, aquesta circumstància va més enllà de qualsevol ideari polític”.

El procés seria específic atés que seria una administració pública la que presumptament hauria conculcat dret de la regidora Karina Vercher, expulsada de EUPV, i dels edils del PP. Aquest tipus de processos són preferents i habitualment se solen resoldre amb terminis curts.

El diari arreplega manifestacions del lletrat on considera que la suspensió del ple conculcaria la participació política i la tutela judicial, que són drets fonamentals. Afirma que estem davant un plenari en el qual un regidor no va poder parlar, una versió que difereix de la que va indicar Carmen Canet en el seu moment, quan va assegurar que les intervencions de Alario i la pròpia havien estat pactades. L’advocat fa seues les tesis del PP i considera que s’hauria d'haver votat la moció “per existir unes mesures cautelars dictaminades per un jutge que considerava a la regidora com a membre del grup d'EU”. 

Sobre els casos judicials que té iniciats la regidora expulsada d’EUPV, el recurs el contenciós-administratiu davant el TSJ contra l'Ajuntament per la decisió presa en plenari de canviar-la al grup de “no adscrits”, i el recurs per la via civil contra EUPV per expulsió del partit, que es porta en els jutjats de Sueca, cal indicar que el bufet d'advocats de Gandia que li portava els dos casos ha estat substituït, i ara és aquest advocat, Pepe Elena, qui defensa a la regidora. Igualment aquest advocat és qui du la defensa del regidor del PP de Favara en la causa incoada en contra seua per agressió a l'alcalde de Tavernes.


Davant tota aquesta maranya judicial, i tenint en compte les noves circumstàncies sobre taxes judicials, sorgeixen de seguida preguntes - preguntar no és ofendre- sobre el pagament de les mateixes i si serà només el PP qui es farà carrec dels costos dels processos oberts, d'advocats i procuradors. De fet, textualment el diari diu: "Hoy, tanto el PP como Vercher presentarán el contencioso administrativo en los juzgados", amb la qual cosa deduïm que serà conjunt, perquè no tindria massa raó de ser presentar dos contenciosos iguals, amb els mateixos arguments i defensats pel mateix advocat.
.
També pot estranyar, de fet a nosaltres ens ha estranyat que donada la complexitat del procés i la suposada importància que per al PP té l'alcaldia de Tavernes, no s'haja buscat cap prestigiós bufet d'advocats, encara que sempre hi ha el recurs de estar darrere, en l'ombra. El temps anirà aclarint les coses.
-

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona carrera la d'eixe advocat. De militant de la rosa, passa a defensar pardals. Ara, el tripartit són ells: pardalets, transfuga Karina i un que canvia el seu ideari politic.
La prensa no ho diu, però de segur que compten amb l'assessorament incondicional del secretari general
Sembla que tot queda en casa. Poderoso caballero es don dinero.

Anònim ha dit...

El que si que diuen que es curtet es el que ha fet l'informe que va llegir Canet ...

Total, un home que diuen que el València CF li pagà 3,5 millonets d'eurets per negociar amb l'ajuntament i la Generalitat la recalificació dels terrenys del Mestalla , i que s'atrevix, que es veu que es un atrevit de cuidao, a pleitejar davant el Constitucional, es veu que no sap rés de rés de dret i ara Elena ( la Bianco no, l'advocat) li donarà pà salar per burrera i atrevit .

Anònim ha dit...

No patiu, els senyor secretari, i por error u omissions, anirà enrere liant un poc més la maeixa : Manolo sigue sigue, no pares, que ja vorem com ho paguem, que ho tenies guanyat.

Anònim ha dit...

Massa egos. Només falta que el sol gire al voltant d'aquestos personatges. Però , qué no hi ha ningú que pense que el més important ´és la gent i tots els seus problemes? .Joan.

Anònim ha dit...

O li fa falta molt la feina, o li paguen un potosi. Per que la credibilitat de aquell que defensa un trànsfuga, un macarra de berbena i a gent semblant, diguent que són polítics exercint drets...

Anònim ha dit...

Vatja ja están clavant-se altra vegada amb el Secretari de l'Ajuntament, que te que vore ell si el PP vol presentar un recurs o si el BLOC i el PSOE demanen un informe extern, claveu-se si voleu amb els polítics però deixeu en pau als funcionaris.

L.F. advocat ha dit...

Tot està previst, deixeu que els que estan darrere d'Elena vagen contra Martinez Morales. És el que toca i Jordi i Canet a governar que és el que toca. Endavant.

Anònim ha dit...

Jo voldria preguntar-li a eixe anònim que es preocupa tant pel secretari i que no es claven en ell si feia el mateix i enviava als blocs peperets eixes peticions quan allí es clavaven en els familiars de Llacer, Llum, o de Jordi.
Segurament no. Sempre la doble vara de medir del bipartit PPK.

Anònim ha dit...

Pep Elena també defensarà al regidor de Favara que agredí a l'alcalde. Menuda transformació la de Pepe Elena i Karina Vercher. De ser contraris al PP a fer-se orxatetes en ells. Per estes coses la gent diu que la política és una merda. I en raó.

amb ganes d'emigrar de Tavernes ha dit...

com diu la cançoneta:
"la merda de la muntanya, no fa pudor, no fa pudor,
encara q la remenejes amb un bastó, amb un bastó"

el que ocorre es que la "merda" no està a la muntanya i fa una pudor que no s'aguanta! ai mare!!!!!

Elena ara defensant al PP i a Karina???? Per a quan un poc de seny per a tots?? no hi ha bastant amb el transfuguisme de Karina??? Ara també transfuguisme ideològic del PSPV defensant el PP i a la trànafuga?? No s'adoneu del ridicul que esta fent Tavernes i alguns i algunes dels seus regidors i regidores???

Una indignada ha dit...

Es fa dificil viure dignament per alguns, la culpa és de la misèria que imposa el sistema per a que la gent no tinga diners per a viure i poder corrompre totes les persones que de principi pareixen, ja que naixen, lliures i no dependents de les grans corporacions mercantils.
" No és eixa la forma de canviar el món "
Per part d'Elena, espere que haja estat l' advocat de torn d'ofici que gratuïtament haja trobat el PP.

Si no una familia més venuda al Capital més horrible, el que ens menja la dignitat, el que ens prostitueix a tots i totes. El que manté el domini de classes.

Anònim ha dit...

Elena, tens ideari polític?. Si creus que els tens fes-te-ho mirar xiquet.

Anònim ha dit...

Cotorra, una rectificació. El recurs s’ha d’haver presentat al Decanat dels Jutjats de Valencia, per al seu repartiment a un dels 10 Jutjats del Contenciós administratiu que hi ha; i no al Tribunal Superior de Justícia al que, en tot cas, correspondria conèixer del recurs d’apel•lació contra la sentencia que dictara el Jutjat del Contenciós administratiu.
Respecte el perquè es veu el secretari de l’Ajuntament afectat per les crítiques, és justament per no haver actuat com a funcionari, sinó como a un polític. Cosa doblement reprovable. Perquè fora de la seua funció pot tindre les preferències polítiques que més li convinguen, però com a funcionari ha d’actuar al marge d’elles i de forma imparcial.

Anònim ha dit...

Espere que no toque en el jutjat nº 3 del contenciós-administratiu amb la magistrada jutge Ilma. Sra. Doña Laura Alabau Martí, perquè ja serìa massa per a la carabassa.

Anònim ha dit...

Es impresionant ¡¡¡

Ara resultarà que els carnets del PP els donen els lectors i comentaristes de La Cotorra.

Si un advocat porta la defensa dels regidors que volen presentar una moció de censura .... "li domen el carnet del PP" .

Si un funcionari fa un informe jurídic (no polític) que va en contra dels interessos dels partits en el govern (BLOC-PSPV).... "li donem el carnet del PP".

Ser democrata i tolerant no es sols dir-ho, es actuar en eixa condició i pel que veig ... La democrácia, la tolerància i el seny brilla per la seua absència en molts dels comentaris que publiqueu.

Si el que es vol es fer una proclama per l'assetjament dels disidents, de les persones que no pensen igual, o dels que pensen paregut pero tenen un altre punt de vista degut a la seua professió (advocats o funcionaris), ho esteu fent molt bé.

Si tan clar es que teniu la raó, per que tant d'odi al que pensa diferent de vosaltres... per que tanta intolerància... per què tanta rabia...

En democràcia totes les idees i posicions son respectables.

Sigam democrates i tolerants i actuem com a tals i deixem que en aquest assumpte parle la justìcia que no devem d'oblidar que estem en un Estat de Dret i els judicis paral.lels no son justos ni bons (sobre tot per a les persones que ja molts les han comdenades sense possibilitat de defensa).

Anònim ha dit...

En democràcia, no totes les idees i posicions son respectables.
En democràcia, el masclisme per eixample, no es respectable per que es discriminatori. Tampoc es respectable el frau a la hisenda publica, per que es insolidari.
No es respectable, que per error s’apliquen lleis derogades i o en altres casos per omissió s’obvien sentencies , i tot donant per resultat que la llavor del govern es vega entorpida quant no impedida.
No, no tot val en democràcia. Per molt secretari que sigues.

Anònim ha dit...

Es respectable en democràcia jutjar i comdenar sense judici i sense presumpció d'inocència? Ara serà democràcia jutjar en judici sumari i popular per aclamació com si estiguesim en el circ romà?

Doncs això es el que estem fent molts, amb les nostres opinions tan aventurades i irresponsables, quan jutjem a Josep Elena o al Secretari de l'Ajuntament, segurament sense coneixement de causa, sols pel que m'han contat o he sentit.

Si opinem així, crec que aixó més que un pensament democràtic i tolerant es mes propi d'un pensament despòtic, dictatorial (per no dir faixista).

Teniu en compte que tots estem en un cercle i que els extrems, quan son tant extrems, quasi arriben a tocar-se.

I com diuen els vells...
Anem espai que la llengua es molt castigà.
Al anterior Cap de Policia (Gines) tambè va ser vapulejat en aquest blog i fins ara, la justìcia li ha donat la raó.

Pot ser en aquest cas passe el mateix ... o no... deixem que siga la justícia que diga la seua paraula i després parlem, per a criticar o tal vegada per demanar disculpes.

Jo ja no vaig a parlar més d'aquest assumpte fins que arribe eixe moment.

Anònim ha dit...

Savis paraules potser pel context de crispació que es viu en els blogs.
Eixes mateixes reflexions fes-les en un comentari en el Ventilador, canviant els exemples i noms pels que allí usen, o siga els membres del govern. Igual te les publiquen, amb un poc de sort.
T'has enganyat de blog en parlar de vapuleo i crispació. Ací son temes puntuals (Gines, secretari). Allí es la generalitat.
De totes les maneres en el cas d'Elena hi ha un fet segur que es el pas de regidor del PSOE a defensar causes del PP i en el cas del secretari es obvi que en l'argumentació per acceptar la moció no va tindre en compte, com demostra el famòs informe, sentències judicials que no avalaven la seua tesi.

Unknown ha dit...

LLUITEM I LLUITAREM (Lletra cançó)

Entre les muntanyes hi ha un poblet,
Sembla que no te tot el que mereix,
El que ja teniem m´ho han furtat,
i aquí estem nosaltres, VOLEM LLUITAR!!

No es cap delicte defensar Tavernes
Ja que desde petits aquí estem creixent

Lluitem, lluitem i lluitarem
pel nostre poble i la nostra gent
seguirem tots junts en moviment
fins aconseguir tot el que volem (bis)

Estas en tot el dret de poder parlar
açó no es cap somni es realitat
amb força i coratge aconseguirem
retornar-li al poble el que era d´ell

No es cap delicte defensar Tavernes
Ja que desde petits aquí estem creixent

Lluitem, lluitem i lluitarem
pel nostre poble i la nostra gent
seguirem tots junts en moviment
fins aconseguir tot el que volem (bis)

(Part recitada)

TAVERNES DE LA VALLDIGNA
POBLE RODAT DE MUNTANYES
LLUITANT PER UNA ALCALDÍA
QUE ENS GOVERNE I NO ENS ENGANYE!!

Lluitem, lluitem i lluitarem
pel nostre poble i la nostra gent
seguirem tots junts en moviment
fins aconseguir tot el que volem (bis)