L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 10 de juny del 2013

La Valldigna serà un gran corredor elèctric d’alta tensió quan Red Eléctrica Española done per acabades les obres de duplicació de la línia que travessa la vall.

Treball el passat dissabte a l'Ombria


Red Eléctrica Española executa des de fa unes setmanes, i aprofitant majorment els caps de setmana, treballs en les torres d’alta tensió entre la Valldigna i Gandia, ajudats com veieu en la fotografia de grues o d’helicòpters, com poguerem comprovar les setmanes passades. L’objectiu: duplicar la línia actual.

Realment el projecte no és nou. El projecte és de la passada legistura i s'executa ara. Ja  va ser informat i es va aprovar fa  uns anys, en la passada legislatura, i en algunes ocasions ací hem informat del que ens venia damunt. Així, la Cotorra va avisar del projecte de duplicació fa ara pràcticament quatre any, arran de la petició d’informe que es feia als ajuntaments davant la duplicació de les actuals línies de 132 kV.

El BOP nº 211 del dia, 6 de setembre 2010 , anunciava el tràmit d’informació pública d'un nou projecte per a la línea d’alta tensió entre Castelló de la Ribera i Gandia, és a dir, la línea elèctrica que creua la Valldigna de oest a est i que ha omplit el paisatge de Tavernes amb altes torres metàl·liques. Un increment de potencia, de 132 KV a 220 KV per a la qual cosa es deia s’invertirà un poc més de 14 milions d’euros.

Era aleshores el temps d’oposar-se, de dir no. ¿I que va dir l’anterior govern al respecte d’eixa nova ampliació en els anys 2009 i 2010? ¿Quina va ser la seua postura de l’aleshores govern municipal en el moment que calia al·legar o demostrar disconformitat? No ho sabem, però pensem que no aniria massa lluny dels fets consumats que va protagonitzar l’anterior govern durant tota la lluita contra el traçat. No cal ni recordar, per massa sabut, que PP de  Tavernes va ser l’únic partit local que va firmar el conveni d’execució de la línia aèria pel nostre terme i va ser l’únic que es va mostrar a favor de la línia.

I no era la primera duplicació que havíem tingut. Temps arrere la primera línia a duplicar va ser la d’Alzira i, després de travessar el Cambro, arribava a la nova subestació de Tavernes. Ara, es duplica la potència de la línia que travessa la zona sud de la Valldigna, de la subestació de Tavernes a Gandia.

Ací podeu llegir el que vam dir sobre el projecte que ara s’executa fa gairebé quatre anys. 

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2010/09/iberdrola-augmentara-220-kv-la-linia.html
-