L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.482
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:6.339

diumenge, 2 de juny del 2013

ARTICLE D'OPINIO: Un govern amb principis versus una moció de censura



Estem seguint una política local, en temps de moció de censura, més temperamental que raonada. Amb un intent d’efecte aturador de la dinàmica del govern municipal centrat en les incoherències jurídiques que porten a traure les fòbies – “apartat tu per a manar jo” – i les ganes de control d’un estament municipal en temps crítics.
 
Hi ha interès a demostrar que no hi ha govern municipal, quan més bé és el contrari, és una resolució del govern municipal, no acceptar la proposta de Karina Vercher, la que porta a encetar aquesta política en temps de moció de censura. Una política municipal totalment controlada i sense deixar en cap moment de governar per part de l’alcalde, Jordi Juan, i el govern de Compromís i PSPV.
 
Era Nixon qui deia que un polític estava acabat quan no podia actuar, i restava sols a l’espera del que decidiren els altres. A Tavernes s’ha demostrat que han seguit governant el dia a dia i damunt han sabut estar per a respondre a una desmerescuda moció de censura.

Un govern amb principis, i amb ells ha estat l’èxit, com el de la transparència, dir al poble que passava en cada moment i rebre una estima impensable pels motius que porten la moció: no donar gratuïtament diners del poble. Uns principi com la legalitat tan greument atacada com demostra l’informe que el govern ha presentat al no comptar amb l’ajuda de la Secretaria de l’ajuntament i inclús haver de patir l’atac directe per part de l’església parroquial de Sant Pere, no la de Sant Josep ni la seua Comunitat Cristiana. Impensable.

Però han estat els principis i no deixar-se anar per les passions, que altres tant han aprofitat, sobretot en programes televisius de Gandia, atacant descaradament al nostre alcalde sense rebre, per part del cap de l’oposició cap comentari de bonhomia, ni cap invitació de la televisió per defendre’s. Ha conclós en una victòria del poble contra les tretes “palaciegues” dignes del cap i casal i que, de ben segur, la història local estudiarà.

I esperem, que en aquest estudi, es veja qui ha estat disfressat, amagat a la llum pública, esperant que les filibusteres lleis els donaren allò que el poble no vol donar-los. I ja van tres eleccions municipals. I com en temps de persones i no de jocs versallescs, en un temps d’anticorrupció i no de continuïtat en malversació de fons públics, i un temps ple de transparència i no d’ocultació al poble, a l’espera que un lletrat municipal resolga individualment un canvi de govern i una part arcaica de l’església ho beneixca, el govern municipal ha treballat de valent i bé per la causa eficient de traure a un ajuntament de la ruïna, pagant a dos mesos per donar els diners a qui donen feina .

Ho sent, cal tindre principis, principalment, i un és el de governar com els correspon a un honrós govern de Compromís-PSPV, sense balafiar els diners de la ciutat, i de ben segur que vuit a nou, o com siga, la gent responsable amb treball i serietat traurà el poble avant, ja que ens té a la major part darrere, cal sols sondejar l’opinió i veure-ho. 
 

            Jaume Talens
-